Nem voltunk elég agresszívak

Didier Drogba, foci, foci-vb, elefántcsontparti fociválogatott
BRAZIL, Recife : Ivory Coast's forward and captain Didier Drogba controls the ball during a Group C football match between Ivory Coast and Japan at the Pernambuco Arena in Recife during the 2014 FIFA World Cup on June 14, 2014. AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
Mindegy csereként vagy kezdőként játszik, Didier Drogba képes arra, hogy megváltoztassa az elefántcsontparti válogatott játékát, nyilatkozta Sabri Lamouchi szövetségi kapitány a Japán elleni győzelmet követően. Az ázsiaiak szakvezetője, Alberto Zaccheroni az agresszivitást hiányolta tanítványaiból.
Vágólapra másolva!

Alberto Zaccheroni szövetségi kapitány biztos benne, hogy a japán labdarúgó-válogatott a hátralévő két csoportmérkőzésén jobban futballozik majd, mint az Elefántcsontpart elleni nyitányon. Az ázsiai együttes ugyan Honda Keiszuke révén vezetést szerzett az első félidőben, a szünet után azonban az ellenfél Wilfried Bony és Gervinho révén két perc alatt megfordította az eredményt.

"A játékosok száz százalékot teljesítettek, de nem voltunk elég egységesek. Miután megszereztük a vezetést, teljesen átadtuk a kezdeményezést, az ellenfél pedig egyre keményebben támadott. Sajnos nem voltunk elég agresszívak, ezen javítanunk kell, hogy a másik két mérkőzésen legyen esélyünk” - mondta Zaccheroni.

Didier Drogba beállása után Elefántcsontpart hat perc alatt fordított Japán ellen Forrás: AFP/Javier Soriano

"Nem kezdtük jól a mérkőzést, nem tudtunk kellőképpen koncentrálni. Szerencsére egyre több lehetőséget alakítottunk ki, átvettük a kezdeményezést, és kiharcoltuk a sikert. Elsősorban azért, mert van egy olyan játékosunk, mint Didier Drogba, aki mindegy, hogy kezdőként vagy csereként játszik, képes megváltoztatni a meccset. A játékosok nagyon elégedettek, de remélem, tudják, hogy ezzel a győzelemmel még nem jutottunk tovább" - mondta Sabri Lamouchi, az elefántcsontpartiak francia szakvezetője.