Messit jobban használták a második félidőben

Lionel Messi
Argentina's forward and captain Lionel Messi gestures during a Group F football match between Argentina and Bosnia-Hercegovina at the Maracana Stadium in Rio De Janeiro during the 2014 FIFA World Cup on June 15, 2014. AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
Vágólapra másolva!
Az argentin szövetségi kapitány Lionel Messit dícséri, pontosabban a csapatkapitány második félidei aktivitását. Alejandro Sabella szerint Gonzalo Higuain beállítása után működött jól az argentin támadójáték.
Vágólapra másolva!

Alejandro Sabella argentin szövetségi kapitány kis túlzással saját szakmai húzásának tulajdonítja a Bosznia-Hercegovina elleni győzelmet. Az első félidőben játékosai kevés labdával szolgálták ki az egyébként kötetlenül játszó csapatkapitányt, Lionel Messit.

A szünetben végrehajtott kettős csere után több támadó-variációt vetett be az argentin válogatott, és ez döntőnek bizonyult. Hugo Campagnaro és Maxi Rodriguez helyett Fernando Gago és Gonzalo Higuaín folytatta és ez volt a találkozó kulcsmomentuma, legalábbis Sabella szerint.

Lionel Messi a második félidőben tündökölt Forrás: AFP/Gabriel Bouys

"Ahogy beállt Higuain, Messi és Aguero több támogatést kapott, többen lettünk támadásban, jobban összeállt a csapatjátékunk, amely mindig is jellemezte az argentin futballt" - utalt a félidei kettős csere jótékony hatására Sabella. Hozzátette, amint Messihez került a labda, arra a játékhelyzetre sokkal jobban reagált a csapata, mint az első félidőben. "Tudtuk, hogyan segítsünk neki támadásban. Messi a világ legjobb játékosa, a bosnyákok ellen kapott egy lökést a csapattársaitól, ami felhatalmazta őt arra, hogy még jobban bizonyítson." - magyarázta az argentin kapitány.