Löw energiatakarékosságra kérte a németeket

Cristiano Ronaldo, Németország-Portugália, foci, foci-vb
BRAZIL, Salvador : Portugal's forward and captain Cristiano Ronaldo (R) controls the ball past Germany's forward Mario Goetze (C), Germany's midfielder Sami Khedira (L) and Germany's defender Jerome Boateng (2R) during the Group G football match between Germany and Portugal at the Fonte Nova Arena in Salvador on June 16, 2014, during the 2014 FIFA World Cup. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
A portugálok elleni nyitómérkőzés első félidejében megszerzett 3-0-s előny birtokában Joachim Löw német szövetségi kapitány azt kérte játékosaitól, takarékoskodjanak az energiával, mert hosszú torna vár még rájuk. Kollégája, Paulo Bento szerint öt percig játszott jól csapata, a játékvezetőről viszont inkább nem mondott semmit.
Vágólapra másolva!

"Fantasztikus meccset játszottunk, de nem is volt más lehetőségünk, csak a győzelem. A csapat olyan egységet mutatott, amilyet mindig is elvárok. Az első félidőben uraltuk a középpályát, gyorsan eljutottak a labdák a csatárokhoz, és majdnem tökéletes volt a helyzetkihasználásunk: hat lehetőségből négy gólt szereztünk” - nyilatkozta Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya, aki elsősorban a triplázó Thomas Müllert dicsérte, kiemelve, hogy milyen tökéletesen megoldotta a csatárfeladatokat.

"A csapat hihetetlenül kompakt, alig engedélyeztünk ellentámadásokat a portugáloknak. A második félidőre megváltozott a játékunk, akkor már csak a labdatartás és a gyors kontra volt a feladat. Azt kértem a fiúktól takarékoskodjanak az energiával, mert hosszú torna vár még ránk. Boateng fantasztikusan futballozott, klasszis módon játszott Cristiano Ronaldo ellen."

Cristiano Ronaldónak nem hagytak teret a németek Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Paulo Bento, a portugálok szakvezetője érthetően csalódott volt. "Ezt a mérkőzést már az első félidőben elveszítettük, a második játékrészben semmit sem tudtunk tenni. A németek kiválóan futballoztak, nem tehettünk ellenük semmit. Eltekintve az első öt perctől nem találtuk a játékunkat. A játékvezetőről viszont inkább nem mondok semmit."

Thomas Müller azt mondta, három gólt szerezni egy ilyen mérkőzésen igazán nagy dicsőség, úgy vélte, egyik találata szebb volt, mint a másik. "A kiállításnál azt éreztem, hogy egy ököl eltalálja az arcomat" - mesélte, nem véletlenül maradt lenn a földön. Hogy utána Pepe hogyan kakaskodott vele, nem akart nyilatkozni.

"Tudtuk, hogy jók leszünk, de azt nem, hogy ennyire. Szép győzelmet arattunk, de messze még a vébé vége. Ma minden jól működött, ez a lényeg" - mondta Philipp Lahm.

"Csodálatosan futballozott a csapat, kevés teret hagytunk a portugáloknak, kivontuk a forgalomból Ronaldót, és jól kontráztunk" - nyilatkozta Jerome Boateng.