Bild: Ez a mi világbajnokságunk lesz

focivébé, németország-portugália, thomas müller, tizenegyes
SALVADOR, BRAZIL - JUNE 16: Thomas Mueller of Germany shoots and scores his team's first goal on a penalty kick during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group G match between Germany and Portugal at Arena Fonte Nova on June 16, 2014 in Salvador, Brazil. (Photo by Stu Forster/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Bild messzemenő következtetést vont le a Portugália felett aratott 4-0-s diadalból, a bulvárlap szerint ez a világbajnokság a német futballválogatotté lesz.
Vágólapra másolva!

A tömör "Müller!" címmel harsogta világgá a német labdarúgó-válogatott portugálok felett aratott hétfői 4-0-s világbajnoki győzelmét a Bild internetes oldala, és hasonló lelkesedéssel számolt be róla a többi német lap is.

"Micsoda kezdet" - lelkendezett a lap, akárcsak a Der Spiegel, amely szerint "briliánsan kezdte a világbajnokságot" a válogatott.

Müller triplázott Forrás: Getty Images/Stu Forster

A beszámolók középpontjába a mesterhármast elérő Thomas Müller került, akiről a Bild azt írta, hogy "fesztelenül" játszik, egyúttal pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy már nyolc vb-gólnál tart, miután négy éve öt találattal holtversenyben gólkirály volt.

A Kicker szerint "egész Németország négy éve várta ezt a mérkőzést", mármint az újabb vb-rajtot, miközben a Frankfurter Allgemeine Zeitung "szinte tökéletesnek" nevezte a csapat játékát, hiszen "még a legoptimistábbak sem mertek ilyen rajtról álmodni, amelyen a ragyogó Thomas Müller mindenki fölé nőtt".

A Der Spiegel emlékeztetett arra, hogy a német válogatott nem nyűgözött le senkit a felkészülés során, "a kezdőrúgás után azonban Joachim Löw csapata rögtön topfavoritként futballozott".

A Bild a beszámolójában máris messzire tekint, amikor úgy összegez: "Igen, ez a mi világbajnokságunk lesz".