Müller: Nem én provokáltam ki Pepe piros lapját

Pepe és Müller a portugál-németen
Portugal's defender Pepe (R) fouls Germany's forward Thomas Mueller before being sent off during the Group G football match between Germany and Portugal at the Fonte Nova Arena in Salvador during the 2014 FIFA World Cup on June 16, 2014. AFP PHOTO /PATRIK STOLLARZ
Vágólapra másolva!
A német-portugál rangadót mesterhármasával eldöntő Thomas Müller úgy nyilatkozott, hogy nem miatta állították ki Pepét, a portugálok védőjét.
Vágólapra másolva!

A németek már 2-0-ra vezettek, amikor a 37. percben a labdáért harcoló Pepe eltalálta Müller arcát, aki egyből eldőlt, mire a portugál védő odament Müllerhez, és összekoccantotta vele a fejét.

A szerb Milorad Mazic az első esetnél nem fújt, a fejelés után azonban kiállította Pepét, tíz emberrel pedig már semmi esélye nem volt az egyébként is alárendelt szerepet játszó portugáloknak.

Pepe túlreagálta a helyzetet Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Müller a meccs után úgy nyilatkozott, nem akart kiállítást kiprovokálni a játékvezetőnél. "Meg kell néznem az esetet a tévében, csak annyit éreztem, hogy Pepe ököllel eltalálja az arcom. Ami utána történt, arra nem emlékszem pontosan. Csak remélni tudom, hogy nem nézett ki hülyén. Nem akartam kiállítást kiprovokálni Pepének, de nem vagyok teljesen biztos benne, hogy jól kezeltem a helyzetet" - mondta a meccs hőse, aki eddigi hét vb-meccsen összesen nyolc gólnál jár.

A Bayern 24 éves támadója egyedül a körülmények miatt panaszkodott egy sort, Salvadorban ugyanis óriási hőség volt, és már a 20. percben úgy érezte a meleg miatt, hogy sosem lesz vége a meccsnek.

A korábbi angol játékvezető, Graham Poll a Daily Mail szakértőjeként elemzi a vébét, szerinte Müller rájátszott az esetre, és sárgát kellett volna kapnia. Poll azt nem vitatta, hogy a begőzölt Pepe kiállítása jogos volt.