Rooney harcolt, Suárez eldöntötte a meccset

OPTA stat URU-ENG 2-1
Vágólapra másolva!
Oscar Tabarez, az uruguayiak szövetségi kapitánya megmondta előre, mit fognak csinálni a vb-n, és az angolok ellen a már 2010-ben megismert kottából tökéletesen játszották le a meccset.
Vágólapra másolva!

"Tudjuk, hogy nem lehet minket a favoritok közé sorolni. De azt is tudjuk, hogy ha megfelelően felkészülünk, akkor mindenkinek nagyon meg kell majd szenvedni ellenünk, és ez áll majd a gondolataink központjában" - nyilatkozta még a vb előtt Oscar Tabarez szövetségi kapitány, és az angolok ellen igazolódott is mindez.

Nem meglepő: a 2010-es vébén minden meccsükön kevesebbet birtokolták a labdát, mint az ellenfél, kapura lövésből viszont mindig Uruguaynak volt több. Ez a fajta reaktív futball jellemezte csütörtök este is Tabarez csapatát.

A két csapat szerzett labdáit tekintve megdöbbentő a különbség, de minden más fontosabb védőstatisztikában is Uruguay a nyerő, a kellemetlen stílusról pedig a 17 szabálytalanság árulkodik. A labdabirtoklási arány becsapós, ugyanis Uruguay maga választotta azt, hogy a rendezett védelmi falanx megtartásának kedvéért lemondanak a labdáról, nem az angol nyomás szögezte őket a kapuhoz.

Forrás: Origo


Ez a stílus a passzstatisztikákon is meglátszik. Uruguay jóval kevesebbet passzolt, ellenben a játékosok a támadható üres területek miatt sokszor éltek a hosszú indítások eszközével - így született a győztes góljuk is. Eközben Anglia számtalanszor kényszerült arra, hogy a támadások végén felemelje a labdát, és beadások után próbáljon gólt szerezni, ami tökéletesen megfelelt a fejpárbajokban erős dél-amerikai védelemnek.

Forrás: Origo

A meccs kulcsembere természetesen a duplázó Luis Suarez volt, ugyanakkor statisztikáiból az is kiderül, hogy a gólokon kívül nem sok mindent csinált - egy kivételével az össze párharcát elvesztette, de a végeredmény tükrében ez irrelevánsá vált. A túloldalon Rooney ugyan megszerezte első vb-gólját, ám ez végül nem volt elég a pontszerzéshez, és összességében a pálya közepén játsszva sem villogott igazán, talán felőrölte az a rengeteg párharc, amelyre az uruguayi védelem kényszerítette.

Forrás: Origo

Az angolok Costa Rica, Uruguay pedig Olaszország ellen lép majd pályára az utolsó csoportkörben.