Egy hatujjú család lett a brazilok kabalája

Vágólapra másolva!
Egy genetikai rendellenesség miatt hat ujjal rendelkező brazil család lett a hazai pályán szereplő labdarúgó-válogatott világbajnoki kabalája. A Silva família reméli, hogy a hat ujj a hatodik vb-címet jelképezi. A helyi sajtó négy éve is cikkezett róluk, ám az akkor, Dél-Afrikában csak a hatodik helyhez volt elég.
Vágólapra másolva!

A brazil Siva család minden tagja egy speciális fejlődési rendellenességben, a polidaktiliában (sokujjúság) szenved, és a család minden tagjának kezein hat ujj nőtt. A futballrajongó família azonban abban reménykedik, hogy ez szerencsét hozhat a válogatottnak, és sikerült megszerezni a hatodik világbajnoki aranyat.

A helyi média négy éve figyelt fel a családra, de akkor hiába próbálták szerencsehozóként beállítani őket, a nemzeti csapat csak a hatodik helyig jutott Dél-Afrikában.


"A legutóbbi világbajnokság óta azért szurkolunk, hogy meglegyen a hatodik aranyérmünk. Akkor nem sikerült, így most reméljük, hazai pályán valóban összejön" - nyilatkozta Ana Carolina Santos da Silva a Daily Mailnek.

A négy generációt átölelő család 14 tagja megszokta az extra ujjat, nem teherként élik meg, inkább büszkeséggel és optimizmussal tölt el mindenkit. A 14 éves Joao de Assis da Silva például kiválóan gitározik, míg nyolcéves unokatestvére, Maria Morena da Silva arról álmodik, hogy egyszer megtanul zongorázni, és a haj ujj előnyt jelent majd neki.