Japán vb-rekordot döntött, de mire ment vele?

japán - görögország, vb 2014, c-csoport, labdabirtoklás
Greece's midfielder Panagiotis Kone (L) is challenged by Japan's forward Shinji Okazaki (R) and Japan's midfielder Hotaru Yamaguchi (C) during a Group C match between Japan and Greece at the Dunas Arena in Natal during the 2014 FIFA World Cup on June 19, 2014. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
Vágólapra másolva!
Hiába döntött vb-rekordot a japán fociválogatott a labdabirtoklás tekintetében, nem tudta feltörni a görögök védelmét. Az európai csapat egy félidőt emberhátrányban játszott, de így is ugyanannyiszor lőtt kapura, mint a japánok.
Vágólapra másolva!

A japánok egyenlő létszámban is irányították a meccset, de a görög csapatkapitány, Kacuranisz kiállítása még egyoldalúbb volt a meccs képe. Elég megnézni a passzok számát, a japánok ötszáz fölött zártak, míg a görögök kétszázig sem jutottak el. A japánok 74 százalékban birtokolták a labdát, ilyen nem volt még vb-meccsen.

A görögök ritkábban keveredtek az ellenfél térfelére, de ha ott voltak, akkor is csak minden második passzuk volt pontos. A japánok 25 alkalommal próbálkoztak beadással, de ezek közül csak 4 jutott el a címzettig.

Forrás: Origo

Az ázsiai csapat kétszer annyit lőtt, ugyanakkor ezek közül csak négy találta el a kaput - éppen annyi, mint a görögöknél. A görög védők egy szempontból biztosan jól végezték a dolgukat, nyolc lövést blokkoltak, amivel nagy segítséget nyújtottak Karnezisz kapusnak.

Forrás: Origo

A japán egykapuzást jól visszaadja, hogy Honda Kejszuke ötvennel többet passzolt, mint a görögök támadója, Georgiosz Szamarasz. Utóbbi több párharcot vívott, és hárommal több labdát szerzett.

Forrás: Origo