Kolumbia huszonnégy évet várt erre

Vágólapra másolva!
Huszonnégy év után először jutott tovább világbajnokság csoportköréből Kolumbia labdarúgó-válogatottja, melynek argentin kapitánya büszke rutintalan együttesére.
Vágólapra másolva!

"Két mérkőzést nyertünk eddig Brazíliában olyan játékosokkal, akik soha nem szerepeltek vb-n. Ezúttal egy nagyon erős rivális ellen győztünk, márpedig az ilyen siker segíti fiatal játékosaim fejlődését" - mondta elégedetten az Elefántcsontpart elleni 2-1 után Jose Pekerman szakvezető.

Kolumbia legutóbb 1990-ben jutott nyolcaddöntőbe, később azonban sorozatos kudarcok érték, 1998 óta pedig ki sem került a világbajnokságra. A mostani torna előtt szintén nem alakult minden ideálisan a csapat körül, legnagyobb sztárja, Radamel Falcao nem épült fel sérüléséből, ám Brazíliában egyelőre nem érződik a hiánya.

"Nagyon boldog vagyok, mert egységes csapatom van, mely egy pillanatra sem nélkülözte a bátorságot és a hősiességet" - lelkendezett Pekerman, azt ugyanakkor hozzátette, hogy továbbra is a következő feladatra kell koncentrálniuk.

Az elefántcsontparti kapitány a vereség ellenére nem volt elégedetlen játékosaival, sőt, Sabri Lamouchi szerint csapata nem érdemelt vereséget. "A kolumbiaiak vártak a hibáinkra, s mi sajnos elkövettünk néhányat, ennek ellenére büszkének kell lennünk és össze kell szednünk magunkat. Úgy vélem, a döntetlenre mindenképpen rászolgáltunk, de most már arra kell koncentrálnunk, hogy legyőzzük Görögországot" - nyilatkozta a szakember.

A csoport másik meccsén, a pont nélküli együttesek találkozóján gól nélküli döntetlent játszott Japán Görögországgal, mely miatt elsősorban az ázsiai csapat játékosai lehetnek csalódottak, mivel több mint egy félidőt emberelőnyben játszottak végig.

'Ez nem jó eredmény, mindenképpen győznünk kellett volna, de nem játszottunk elég gyorsan" - kesergett Alberto Zaccheroni, a japánok olasz kapitánya.

Kollégája, Fernando Santos vele ellentétben lelkesen és elégedetten kommentálta a találkozót: "Játékosaim briliánsak voltak. Nagyon keményen dolgoztak a kiállítás után, s azt gondolom, hogy ha nincs a piros lap, megnyertük volna a meccset."

A csoport utolsó fordulójában Kolumbia Japán, míg Elefántcsontpart Görögország ellen lép pályára.