Nem pánikolnak az olaszok

focivébé, olaszország-costa rica
RECIFE, BRAZIL - JUNE 20: Head coach Cesare Prandelli of Italy gestures during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group D match between Italy and Costa Rica at Arena Pernambuco on June 20, 2014 in Recife, Brazil. (Photo by Robert Cianflone/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Cesare Prandelli olasz szövetségi kapitány elismerte, hogy Costa Rica jobban játszott náluk, de azt mondja "nem kell pánikolni" az 1-0-s vereség után. Motta szerint a hőség miatt kaptak ki, Cerci döntőre készül. Az olaszoknak most minimum ikszelniük kell Uruguayjal, különben kiesnek.
Vágólapra másolva!

"Felesleges volna pánikolni, egyszerűen csak össze kell szednünk magunkat a keddi meccsre" - mondta a RAI televíziónak Prandelli. "Teljesen megérdemelten kaptunk ki, de tudtuk előre, hogy ez kemény csoport lesz."

Bár az olaszoknak csak egy jó periódusuk volt a meccsen, Prandelli ragaszkodott ahhoz, hogy "nem volt rossz a hozzáállásunk". "Talán ha Balotelli helyzete bemegy, másképp alakul a meccs, de semmire nem panaszkodhatunk. Uruguay ellen a legjobbunkat nyújtjuk majd."

Az olasz csapatnak úgy kell Uruguay ellen kiállnia, "mint egy döntőre" - mondta Alessio Cerci. "Az öltözőben egymás szemébe néztünk, és tisztában voltunk vele, hogy nem ez volt a legjobb produkciónk. De Uruguay ellen mindent beleadunk majd" - fogadkozott a Torino támadója a Sky Sports Italiának nyilatkozva. Azt is ígérte, hogy noha a továbbjutáshoz elég a döntetlen, győzelemre fognak játszani.

Thiago Motta - aki egyébként brazil születésű - azt mondta, hogy a két csapat közötti "egyetlen különbség" az volt, hogy a Costa Rica-iak jobban hozzá vannak szokva a hőséghez. (A meccset az Egyenlítőhöz viszonylag közel fekvő, trópusi klímájú Recifében játszották.) "Ez nem kifogás, ez az igazság, mintki láthatta" - mondta Motta.