Vágólapra másolva!
Az olaszok a Costa Rica elleni mérkőzés összesen egyszer mutattak életjeleket: a szünetben, amikor az öltözőfolyosón összeugrottak a Costa Rica-iakkal. Nagy bunyó nem lett a dologból, kis odamondogatás, lökdösődés, „gyeree, mivaan, mivaan?”, de semmi komoly. 
Vágólapra másolva!

Az olaszoknak valószínűleg a nagy hőség és a vártnál sokkal jobban, harcosabban játszó ellenfél, a Costa Rica-iaknak a teljesen egyértelmű, mégis elmaradt büntető ment kicsit az agyára, amikor a szünetben az öltözők felé sétálva kicsit egymásnak ment a két csapat a folyosón.

Úgy tűnik, maga a Costa Rica-i szövetségi kapitány volt a felbujtó, bár az egyik olasz is keményen mondja a magáét (jobban tette volna, ha a csapattársainak mondja). Jorge Luiz Pintóban szinte biztos, hogy az elmaradt büntető maradt benne, mert a meccsen már volt egy nagyszerű performansza a vonal mellett is.

Nem volt nagy hirig Forrás: Origo

A feltűnően indiszponált Giorgio Chiellini eladott egy labdát, majd visszafutva egyértelműen elsodorta a Costa Rica-i támadót, de a játékvezető nem adott 11-est. Kész szerencse, hogy a közép-amerikaiak egy perccel később megszerezték a vezetést, különben szegény Pinto idegösszeomlást kapott volna.