Társoldalunk:

Visszavonul a spanyol fociválogatott motorja

2014.06.21. 11:04

Még egy meccs és vége, a vébé után visszavonul a válogatottságtól Xabi Alonso.

Korszakos egyéniségtől búcsúzik a spanyol fociválogatott. Az Ausztrália elleni csoportmeccsen látjuk utoljára a világ- és Európa-bajnok válogatott mezében Xabi Alonsót. A középpályás évekig biztos pont volt Aragones és Del Bosque csapatában, két Eb-arany mellé begyűjtött négy éve egy világbajnoki címet is. A középpálya motorja a spanyol égéstől, a korai búcsútól teljesen függetlenül meghozta volna a döntését a világbajnokság után. Ám a Chile elleni vereség felgyorsította az eseményeket, Alonso meg sem várta az ausztrálok elleni záró meccset, máris kijelentette, hogy kész, vége, többé nem látjuk a spanyol válogatott mezében.

A spanyolok Xabi Alonso büntetőjével vezettek Hollandia ellen, aztán jött a fekete levesForrás: FIFA via Getty Images/2014 FIFA/Alex Grimm - Fifa

Pótlásáról később intézkednek. Mindenesetre nem lesz egyszerű mutatvány megtalálni Alonso utódját. A Realban Carlo Ancelotti a mai napig is a 32 éves középpályásra épít. Ő védekezik, irányít, Luka Modric sem tündökölt volna olyan fényesen, ha Alonso nem végzi el mellette a piszkos munkát. A Real-drukkerek még látják Alonsót a jövőben, a válogatott-rajongók már nem.