Müller sincs mindig csúcsformában

OPTA stat Müller-Gyan
Vágólapra másolva!
A portugálok ellen mesterhármast szerző német játékos, Thomas Müller egyetlen egy lövéssel sem próbálkozott a Ghána elleni világbajnoki csoportmérkőzésen.
Vágólapra másolva!

Mindig nem jöhet ki a lépés Thomas Müllernek. A Bayern München labdarúgócsapatának klasszisa a portugálok elleni nyitómérkőzésen mesterhármast szerzett, Ghána ellen azonban jószerével momentuma sem akadt, ha nagyon emlékezni akarunk rá, akkor az utolsó másodpercekben történt fejsérülése juthat eszünkbe először.

Önmagában már az is érdekes, hogy egy ilyen bombasztikus kezdés után Müller ezúttal nem szerzett gólt, de nehezen is sikerült volna, hiszen a 90 perc során egyszer sem próbálkozott kapura lövéssel. Az összejátékban viszont hasznos volt, többet és pontosabban passzolt, mint ghánai kollégája, de a labdáért már nem vívott élethalálharcot, csupán két párharcot nyert meg.

Asamoah Gyan ezzel szemben egy kapura lövésből egy gólt szerzett, két másik alkalommal szintén próbálkozott, de akkor elvétette a célt. És erőszakosabb is volt, öt párharcból győztesen jött ki.

Forrás: OptaSports


Ami a két védekező középpályást illeti, Sami Khedira és Sulley Muntari közel hasonló passzmutatókkal rendelkezett, de a ghánai több párharcba bonyolódott (többet is nyert meg), ebből adódóan több lehetősége volt a hibázásra. Ami mindkettejük esetében pluszpont, hogy felértek a támadásokhoz, és egy-egy kapura lövéssel jeleskedtek.

Forrás: OptaSports