Hiányzott az agresszivitás a németekből

németország - ghána, vb 2014, g-csoport, összefoglaló
Ghana's defender Harrison Afful (L) vies with Germany's forward Mario Goetze during a Group G football match between Germany and Ghana at the Castelao Stadium in Fortaleza during the 2014 FIFA World Cup on June 21, 2014. AFP PHOTO/ PATRIK STOLLARZ
Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Philipp Lahm szerint nem voltak elég agresszívak, és nem lehetnek elégedettek a Ghána elleni 2-2-es eredménnyel. Joachim Löw szerint a semmiből kaptak gólokat, kollégája, James Kwesi Appiah azt mondta, két meccsen szerzett egy ponttal nem lesz könnyű kiharcolni a továbbjutást.
Vágólapra másolva!

"A semmiből kaptunk két gólt" - panaszkodott Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Ghána elleni 2-2-es összecsapás után. "A csapat bebizonyította, hogy mennyire együtt van, és így hátrányból is vissza tudott jönni. Klose és Schweinsteiger becserélése új lendületet adott. Az viszont ijesztő volt, hogy a játékosaim mennyire kimerültek."

Philipp Lahm szerint is nagyon fárasztó 90 percen vannak túl a játékosok. "Az időjárás nem lehet mentség a teljesítményre. Nem voltunk elég agresszívak, túl nagy területeket hagytunk az ellenfélnek. Összességében nem lehetünk elégedettek."

Afful és Götze nagy csatát vívott Forrás: AFP/Patrik Stollarz

"Minden, hogy játszom az elejétől kezdve vagy a kispadon ülök, egy vébén minden játékos fontos. 20 vb-meccsen 15 gólt szereztem, ez nem olyan rossz mérleg" - mondta Miroslav Klose, az egyenlítő találat szerzője.

Manuel Neuer kapus szerint a portugálok elleni 4-0-s eredményvolt kimagaslóan jó. "Tudtuk, hogy két lábbal a földön kell maradnunk, jó jel, hogy hátrányból is vissza tudtunk jönni a meccsbe" - mondta.

"Végig hittünk magunkban, és nagyon nagyot csatáztunk, de be kell látnunk, nem lesz könnyű továbbjutnunk, hiszen két mérkőzésen mindössze egy pontot szereztünk. De reménykedünk" - nyilatkozta Akwasi Appiah, ghánai szövetségi kapitány.

Kevin-Prince Boateng nem tűnt elégedetlennek. "Nyerni szerettünk volna, de boldogok lehetünk az egy ponttal is, hiszen nagyon jó, nyílt meccset játszottunk, és mindkét együttes győzhetett volna."