Klinsmann nem most fog haverkodni

Joachim Löw, Jürgen Klinsmann, foci, foci-vb
UNITED STATES, Washington : US national team coach Jurgen Klinsmann (R) and German national team coach Joakim Loew embrace after an international friendly match between the US and Germany at RFK Stadium in Washington on June 2, 2013 to marrk the 100th anniversary of the US soccer federation. The US won 4-3. AFP PHOTO/Nicholas KAMM
Vágólapra másolva!
Az amerikai és a német válogatott tűélesre kihegyezett küzdelme várható csütörtökön a labdarúgó-világbajnokság csoportkörének 3. fordulójában. Az amerikaiak német kapitánya, Jürgen Klinsmann azt ígéri, nem lesz semmilyen megegyezés a meccs előtt, pedig egy döntetlennel mindkét csapat továbbjutna.
Vágólapra másolva!

Jürgen Klinsmann 2004 és 2006 között a német válogatott szövetségi kapitányaként dolgozott, munkáját Joachim Löw segítette. 2014 nyarán a helyzet úgy fest, hogy Klinsmann a továbbjutásra esélyes amerikai válogatottat vezeti, míg korábbi kollégája, Joachim Löw megörökölte Klinsmann pozícióját, ő irányítja a Nationalelfet.

A vb-sorsoláson kiderült, hogy a korábbi stábtagok egymás ellen meccselnek, mára már az is tudott, hogy Klinsmann és Löw válogatottja akár egymás között is lerendezheti a továbbjutást.

Löw és Klinsmann, két jóbarát Forrás: AFP/Nicholas Kamm

"Jogi (Löw) is végzi a munkáját, és is az enyémet. Minden erőmmel azon vagyok, hogy a továbbjutáshoz segítsem az amerikai válogatottat. Nincs itt ideje a barátságnak, ez munka. Az a célunk, hogy Recifében legyőzzük a németeket!" - mondta Klinsmann.

"Minden mérkőzésen nyerni szeretnénk. ha nem így lenne, akkor most Mexikó sem lenne vb-résztvevő" - tette hozzá Klinsmann, utalva a vb-selejtezők utolsó fordulójára. Az amerikaiak akkor biztos továbbjutóként Panamába utaztak, ahol a hazaiak győzelmükkel kivívták volna a továbbjutást. de hiába vezettek a 91. percben még 2-1-re, az amerikaiak egy perc alatt két gólt szerezve megfordították a meccset, és így Mexikót juttatták ki a vébére.

A csoport állása:

1. Németország21106-24
2. Egyesült Államok21104-34
3. Ghána20113-41
4. Portugália20112-61

Döntetlen tíz éve

A 2004-es Európa-bajnokságon Dánia és Svédország éppen egy döntetlennel ejthette ki Olaszországot a tornáról. A végeredmény 2-2 lett, a skandináv csapatok továbbjutottak, az olasz válogatott búcsúzott.