Társoldalunk:

Klinsmann nem most fog haverkodni

2014.06.23. 10:12

Az amerikai és a német válogatott tűélesre kihegyezett küzdelme várható csütörtökön a labdarúgó-világbajnokság csoportkörének 3. fordulójában. Az amerikaiak német kapitánya, Jürgen Klinsmann azt ígéri, nem lesz semmilyen megegyezés a meccs előtt, pedig egy döntetlennel mindkét csapat továbbjutna.

Jürgen Klinsmann 2004 és 2006 között a német válogatott szövetségi kapitányaként dolgozott, munkáját Joachim Löw segítette. 2014 nyarán a helyzet úgy fest, hogy Klinsmann a továbbjutásra esélyes amerikai válogatottat vezeti, míg korábbi kollégája, Joachim Löw megörökölte Klinsmann pozícióját, ő irányítja a Nationalelfet.

A vb-sorsoláson kiderült, hogy a korábbi stábtagok egymás ellen meccselnek, mára már az is tudott, hogy Klinsmann és Löw válogatottja akár egymás között is lerendezheti a továbbjutást.

Löw és Klinsmann, két jóbarátForrás: AFP/Nicholas Kamm

"Jogi (Löw) is végzi a munkáját, és is az enyémet. Minden erőmmel azon vagyok, hogy a továbbjutáshoz segítsem az amerikai válogatottat. Nincs itt ideje a barátságnak, ez munka. Az a célunk, hogy Recifében legyőzzük a németeket!" - mondta Klinsmann. 

"Minden mérkőzésen nyerni szeretnénk. ha nem így lenne, akkor most Mexikó sem lenne vb-résztvevő" - tette hozzá Klinsmann, utalva a vb-selejtezők utolsó fordulójára. Az amerikaiak akkor biztos továbbjutóként Panamába utaztak, ahol a hazaiak győzelmükkel kivívták volna a továbbjutást. de hiába vezettek a 91. percben még 2-1-re, az amerikaiak egy perc alatt két gólt szerezve megfordították a meccset, és így Mexikót juttatták ki a vébére.

A csoport állása:

1. Németország 2 1 1 0 6-2 4
2. Egyesült Államok 2 1 1 0 4-3 4
3. Ghána 2 0 1 1 3-4 1
4. Portugália 2 0 1 1 2-6 1
Döntetlen tíz éve
A 2004-es Európa-bajnokságon Dánia és Svédország éppen egy döntetlennel ejthette ki Olaszországot a tornáról. A végeredmény 2-2 lett, a skandináv csapatok továbbjutottak, az olasz válogatott búcsúzott.