Társoldalunk:

Suárez szereti az olasz ízeket

2014.06.24. 20:44

Újra lecsapott az uruguayi cápa: Luis Suárez úgy tűnik, valóban megharapta Giorgio Chiellinit az Olaszország-Uruguay vébémeccs hajrájában. Ha bebizonyosodik, hogy tényleg harapott, a FIFA eltilthatja - akár visszaesőként is. 

Nem sokszor élénkült meg az Olaszország-Uruguay mérkőzés, az unalmasan csordogáló meccsbe csak az csempészett izgalmat, amikor Luis Suárez és Giorgio Chiellini találkoztak. Ez többször is előfordult, de a legemlékezetesebb a 79. percben történt eset volt, amikor a két tusakodó játékos elővette saját legfélelmetesebb fegyverét.

Suárez beleharapott Chiellinibe, mire az olasz védő a csatár felé könyökölt. Elsőre úgy nézett ki, egyikük sem tett kárt a másikba (Chiellini biztosan nem találta el az uruguayit, mert akkor lerepült volna a feje), de az eset után a Juventus védője felháborodottan mutogatta a bírónak a vállát, amin valóban olyan seb látható, amilyet foggal szokás okozni.

A csatárnak az ellenfelek harapdálása annyira a védjegye lett, hogy már rajzfilm is készült róla, nem lenne meglepő, ha valóban megharapta volna az olasz védőt, de a közvetítésben csak hátulról látszott az eset, és ez a kép még nem perdöntő bizonyíték.

 

Suárez szereti az olasz ízeketForrás: Getty Images/2014 Getty Images/Julian Finney

A mérkőzést Diego Godin fejesével Uruguay nyerte, és ezzel kiejtette Olaszországot. A botrányosan gyenge mérkőzésen senki nem akart semmit csinálni, egyik csapat sem érdemelt semmit,  de valakinek muszáj volt örülnie a végén, és ez most Uruguay lett.