Vágólapra másolva!
Ha létezne ilyen, egyik csapatnak sem adnánk semmit az Olaszország-Uruguay meccs után, de a vébé csoportkörének utolsó fordulójában valaki mindig örül. Uruguay a két csatárára tette fel az életét, az olaszok pedig nem tudjuk, mit akartak. 
Vágólapra másolva!

Furcsa mérkőzés volt az Olaszország-Uruguay találkozó, hiszen a dél-amerikaiaknak kellett volna hajtaniuk a győzelemért, az olaszok pedig visszaállhattak volna bekkelni, hiszen a döntetlen nekik lett volna jó, mégis minden fordítva történt.

Uruguay behúzódott a kapuja elé, és egészen a félpályáig hagyta feljönni az olaszokat. Oscar Tabarez szemlátomást abban bízott, hogy a Suárez-Cavani kettős valamelyik tagja egy az egyben megveri egyszer a védőjét, és megszerzi a továbbjutáshoz szükséges gólt. Hogy Olaszország mit akart ettől a meccstől, azt nem tudjuk, és a statisztikák sem adnak rá választ.

Az biztos, hogy a játékosok rengeteget faragták egymást, sok volt a durva szabálytalanság, és bár lehet vitatni Claudio Marchisio kiállítását, a meccset közvetítő olasz csatornánál Beppe Bergomi is azt mondta, be lehetett fújni.

Rengeteg fault Forrás: OptaSports

Tabarez taktikája tulajdonképpen bejött, a 60-65 százalékos olasz labdabirtoklási fölény ellenére végig többet lőttek kapura, és többször is találták el. Utóbbinál nem volt nehéz dolguk, hiszen Pirlo 30 méterről rálőtt szabadrúgása volt az olaszok egyetlen kaput eltaláló lövése, és összesen kétszer próbálkoztak lövéssel a 16-oson belülről, miközben Uruguay hétszer, és ebben benne volt két ziccer is, amiknél Buffon nagyot védett.

Olaszország-Uruguay 0-1 Forrás: Origo

Végig többet volt az olaszoknál a labda, pontosabban és többet is passzoltak, mint Uruguay, és a két csapat taktikája is kiolvasható volt abból, hogy a dél-amerikaiak sokkal többet próbálkoztak hosszú passzokkal. A győztes gól mégsem egy kontrából, hanem egy szögletből született, ami pedig az esetlegességre bizonyíték. Maga a meccs pedig arra, hogy hiába nem érdemelt senki semmit, Uruguay mégis behúzta a jackpotot.

Bonucci-Godín összehasonlító statisztika Forrás: Origo

Diego Godin nem csak a győztes gól miatt volt a mezőny legjobbja. Ha a statisztikáit nézzük, feltűnik, hogy egyetlen passzt sem rontott el, egy kivételével mind a nyolc párharcát megnyerte, köztük a legfontosabbat, amiből a győztes gólt fejelte. A levegőben egyébként is úr volt, öt párharcot nyert, és csak egyet veszített el, azt is az olasz kapu előtt.