Vágólapra másolva!
Nem volt sok olyan játékelem, amiben egyik csapat a másik fölé nőtt volna, de ami akadt, az valóban eldöntötte a Görögország-Elefántcsontpart mérkőzést: Didier Drogba sehol nem volt Giorgiosz Szamaraszhoz képest, és a görögök jobban használták ki az afrikaiak hibáit. 
Vágólapra másolva!

Görögország nagyot harcolt, és az Elefántcsontpart elleni mérkőzés alapján tulajdonképpen megérdemelte a győzelmet – a továbbjutás kérdésében már biztosan jobban megoszlanak a vélemények.

A két csapat nagyon hasonló statisztikákat produkált, nem volt olyan játékelem, amiben bármelyik fél döntő fölényre tett volna szert, egyszerűen csak annyi történt, hogy a görögök remekül használták ki az elefántcsontpartiak hibáit.

Görögország megnyerhette volna simábban is a mérkőzést, hiszen háromszor is eltalálta a kapufát – ezek pontatlan lövésként szerepelnek a statisztikában, hiszen nem találták el a kapu felületét -, és ha ezeket is a jó lövések közé számítjuk, már döntő fölényt kapunk ebben a statisztikában. Mégsem távoli lövésekből születtek a gólok (pedig ebben taroltak a görögök), hanem egy-egy komoly egyéni hibából.

Görögország-Elefántcsontpart 2-1 Forrás: OptaSports

A két középcsatár közti különbség még úgy is komolynak tűnik, hogy Didier Drogbát a 79. percben lecserélték. Georgiosz Szamarasz nem akkora név, mint az elefántcsontparti, de a továbbjutásról döntő meccsen lefutballozta a pályáról Drogbát: az első gólnál ő szerzett labdát, és ő jegyzi a gólpasszt is, a másodiknál pedig kiharcolta a büntetőt, és nem omlott össze a nyomástól, higgadtan vágta a kapuba a 11-est.

Szamarasz - Drogba statisztikák Forrás: Origo

Szamarasz többet és pontosabban passzolt Drogbánál, de még ennél is beszédesebb adat, hogy a pályafutása nagy részében egy az egyben szinte legyőzhetetlen elefántcsontpartinál sokkal jobban teljesített a párharcokban is. Szamarasz 17 párharcából 12-t megnyert, Drogba 16-ból 9-et elveszített. Ráadásul a Galatasaray sztárja egyetlen egy lövéssel sem próbálkozott a meccsen.