Társoldalunk:

Balotellit lassan megutálják az olaszok

2014.06.26. 10:23

Így múlik el a világ dicsősége. 2012-ben Mario Balottelit ünnepelte az olasz közönség, amikor két góljával elintézte az Eb-elődöntőben a németeket. A mostani futballvébén mindenki elfordult tőle, de ez leginkább rajta múlott. 

Szerda este az olasz futballválogatott elhagyta a maritibai edzőtábort, a dicstelen szereplése után hazautazott Olaszországba. A hírek a csapategység felbomlásáról szólnak, az olasz közönség azt is tudni véli, hogy Mario Balotelli a főkolompos, aki a Football-italia.net beszámolója szerint mindenkitől távol, külön ült a csapatbuszon.

A csatár már a sorsdöntő, Uruguay elleni meccs szünetében összeveszett Cesare Prandelli kapitánnyal, a sajtótájékoztató után a többiekkel ellentétben se a frissen lemondott szakembert, se a búcsúmeccse után a doppingvizsgálatra igyekvő Andrea Pirlót nem várta meg, hanem egyedül felkászálódott a csapatbuszra, ahonnan még valaki visszarángatta az öltözőbe.

Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

A támadóra egyébként is hatalmas kritikaözön zúdult a vébé alatt, de egy idő után a célpont sem bírta magát tovább türtőztetni és válaszolt a Twitteren.

"A feketék soha nem hagyják cserben a saját emberüket. Ebben fényévekkel az olaszok előtt járunk. Igaz olaszok, ez elég kínos, nem?!" - írta Balotteli. Kinyilvánította, hogy nála mindig is első volt a válogatott, mindig száz százalékot nyújtott, tiszta lelkiismerettel, felemelt fejjel néz a jövőbe. Kérdés, hogy mit szól mindehhez az olasz népharag.