Társoldalunk:

Suárezt négy hónapra eltiltották

2014.06.26. 16:11

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség kilenc válogatott mérkőzéstől és négy hónapra minden futballeseménytől eltiltotta Luis Suárezt, a Liverpool uruguayi válogatott csatárát. A renitens játékos az olaszok elleni keddi vb-csoportmérkőzésen megharapta Giorgio Chiellinit.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség négy hónapig minden futballtevékenységtől eltiltotta Luis Suárezt, az uruguayi válogatott csatárát, akinek kilenc válogatott mérkőzést is ki kell hagynia, és még százezer svájci franknyi büntetést is fizetnie kell.

A csatár a keddi, olaszok elleni utolsó csoportmérkőzésen megharapta Giorgio Chiellinit, ám a játékvezető nem látta az esetet és nem állította ki a csatárt. A FIFA utólag, videofelvétel alapján rendelt el fegyelmi vizsgálatot.

Luis Suárez hosszú pihenőt kapottForrás: AFP/Daniel Garcia

Suárez visszaesőnem számít, hiszen 2010. november 20-án az Ajax játékosaként a PSV védőjét, Otman Bakkalt, 2013. április 21-én a Liverpool színeiben a Chelsea szerb légiósát, Branislav Ivanovicot harapta meg. Az első esetben hét, másodszorra tízmérkőzéses eltiltást kapott a holland, illetve angol szövetségtől.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK