Capello: A bíró és a lézer a hibás

Fabio Capello
Russia's Italian coach Fabio Capello (L) takes part in a training session at the Estadio Novelli Jr in Itu on June 15, 2014, during the 2014 FIFA Football World Cup in Brazil. AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV
Vágólapra másolva!
Ritkán fogja a játékvezetőre a kudarcot Fabio Capello, ám ezúttal kivételt tett. Az orosz kapitány a katasztrofális játékvezetéssel magyarázza a kiesést. És Akinfejev lézerezése sem tett jót a csapatának.
Vágólapra másolva!

Az orosz válogatott három meccsen szerzett két ponttal a harmadik helyen végzett a csoportjában és búcsúzott a világbajnokságtól. A kudarcelemzés még várat magára, a szövetségi kapitány sajátos elmélettel rukkolt elő.

Fabio Capello szerint jól játszott a csapata a brazíliai tornán, az oroszok olasz mestere a játékvezetőket és az Algéria elleni meccen a lézerezést okolja a kiesésért.

"Eddig hallgattam a játékvezetőkről, de most elmondom, amit akarok. Tíz percig lézereztek a kapusunk szemébe, ezt fotó- és videofelvétel is bizonyítja" - dohogott az olasz. "Továbbá a Belgium elleni meccsen is számon kérhetünk a játékvezetőn egy 11-est. Néhány kisebb hibánk volt a tornán, de alapvetően jól játszottunk."

A mester hozzátette, szó sincs arról, hogy lemondana: ahogy feltámasztotta a halottaiból, és kivezette a vébére az angol válogatottat 2008 után, úgy akarja megreformálni a szbornaját is, hogy a 2018-as tornán már jobban szerepeljen az együttes, mint az idei világbajnokságon.