Társoldalunk:

James Rodríguez megvalósította álmait

2014.06.29. 09:51

Kolumbia él, jelentette ki José Pekerman Uruguay legyőzését követően. A kolumbiai labdarúgó-válogatott története során először jutott el a világbajnokság legjobb nyolc csapata közé, és egy új sztár születésének is szemtanúi lehettünk.

"Több álmom vált valóra ezzel a történelmi sikerrel. Mindig is arra vágytam, hogy a Maracanában szerezzek gólt, és most ez is megvalósult" - nyilatkozta a mérkőzés hőse, James Rodríguez, aki két gólt szerzett, ezzel átvette a vezetést a góllövőlistán. 

Jose Pekerman szövetségi kapitány rettenetesen boldog volt, hogy egy ilyen történelmi győzelem részese lehetett. "Hihetetlen boldogságot érzek. A kolumbiaiak már hosszú évtizedek óta vártak egy ilyen sikerre, és most megadhattuk nekik. Kolumbia él!" - mondta Pekerman. "Tudtuk, hogy kivel állunk szemben, nagyon fontos tényező volt, hogy ismertük az ellenfelünket. De ne feledjük, Uruguaynak is nagyszerű csapata és edzője van."

James Rodriguez ellenállhatatlan voltForrás: AFP/Luis Acosta

Az uruguayi kapitány, Oscar Tabarez szerint James Rodríguez mellett David Ospina, a kolumbiaiak kapusa volt a meccs hőse, miatta nem sikerült szépítenie csapatának. Uruguay 0-2 után az utolsó 40 percben mindent elkövetett a gólszerzés érdekében, de a kapus négy bravúrt is bemutatott, főleg a 79. percben Maxi Pereira lövésénél mentett hatalmasat.

"Egyértelműen Ospina volt az oka, hogy csapatom nem tudott talpra állni. Kockáztatnunk kellett, hogy csökkentsük a hátrányunkat, támadtunk is, de a kapus nem hagyta, hogy visszajöjjünk a mérkőzésbe"” - nyilatkozta Tabarez. "Tudtunk, hogy Kolumbia nagyon jó csapat, az első félidőben végig tempót diktált és a vébé góljával vezetést is szerzett. A második játékrész elején többet hibáztunk, és a második gól mindent eldöntött."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK