A bundakirály megmondta, mi lesz a kameruni-horvát meccsen

Wilson Maj Perumal, bundaügy
Singaporean Wilson Maj Perumal sits on June 9, 2011 in the Lapland district court in Rovaniemi, Nine players from Zambia and Georgia and Perumal, who is accused of bribing them, went on trial on June 9 in a match-fixing investigation that has rocked the Finnish football league. The probe centers on Perumal, who is also suspected by world governing body FIFA of fixing international games involving African and Asian national teams. Finnish prosecutors say Perumal offered the players bribes of 470,000 euros to fix matches in an international betting scam that targeted the local team in Rovaniemi, a northern city near the Arctic Circle. AFP PHOTO / KAISA SIREN - FINLAND OUT -
Vágólapra másolva!
Bundagyanú a világbajnokságon: a Spiegel nevű német hetilap szerint a nemzetközi bundamaffia egykori feje előre megmondta, mi fog történni a kameruni válogatott horvátok elleni meccsén. Azt állítja, hét kameruni volt benne a bundázásban.
Vágólapra másolva!

A szingapúri bundakirály, Wilson Raj Perumal órákkal a Kamerun-Horvátország csoportmérkőzés előtt megjósolta, hogy a horvátok 4-0-ra nyernek, és egy kameruni játékos még az első félidőben piros lapot kap - írja a Spiegel német hetilap internetes kiadása.

A cikk szerint a Spiegel munkatársa a Facebookon chatelt Perumallal, és a fogadási csalásokat szervező egyik nagy hálózat volt (?) vezetőjeként ismert férfi a kezdés előtt megírta neki a meccs forgatókönyvét. A végeredmény valóban 4-0-lett a horvátoknak, és a kameruni Alex Songot a 40. percben kiállították, miután hajmeresztő mozdulattal hátba könyökölte Mario Mandzukicot.

Perumal állítja, hogy bunda volt a meccs, sőt nem csak ez, hanem az afrikai válogatott másik két - a brazilok és a mexikóiak elleni - csoportmérkőzése is (a csapat mindegyiket elvesztette). Azt is megmondta, hogy a kameruniaktól hét játékos volt benne a csalásban.

A Spiegel megjegyzi, bizonyíték nincs arra, hogy bármelyik mérkőzést valóban manipuláltak volna a vb-n. A FIFA fogadási csalások gyanúját jelző monitoringrendszere eddig egyszer sem jelzett - mondta Ralf Mutschke, a világszövetség biztonsági főnöke.

Wilson Perumal Forrás: AFP/Kaisa Siren

Wilson Raj Perumal (itt és itt olvashat róla bővebben) a nemzetközi bundamaffia egyik feje volt korábban. Az utóbbi húsz évben összesen húszszor tartóztatták le, de egyszer sem ítélték el hosszabb időre.

2011-ben Finnországban vették őrizetbe, majd Magyarországra került - a nálunk is folyó bundaperekkel összefüggésben. Vádalkut kötött, a magyar hatóságok felügyelete alatt volt, de nem börtönben. Idén áprilisban Finnországban ismét rács mögé került, azonban most ismét Magyarországon van.