Társoldalunk:

Fényes jövő előtt az USA focija

2014.07.02. 09:05

Késhegyre menő csatát vívott egymással Belgium és az Egyesült Államok az Arena Fonte Novában kedden. Az amerikaiak lelkes "USA, USA!" skandálásához az 52 ezer néző brazil része is csatlakozott a meccs vége felé, a belgák viszont rúgtak két gólt a hosszabbításban.

Jürgen Klinsmann csapata szépített, de kiesett, a kapitány mégsincs elkeseredve: "Drámai meccs volt, Belgium több helyzetet teremtett, de Tim Howard meccsben tartott minket."

A német edző ugyanakkor sok pozitívumot is látott a csapatánál: "Idővel egyre több helyzetünk volt nekünk is, még 2-0-s hátrányban is reménykedhettünk, és valóban sikerült szépíteni, még maradt is időnk. Az utolsó percekben is adódtak nagy helyzeteink, ez az a pont, ahol már a szerencsére is szükségünk lett volna."

Az érzelmileg kimerítő, hosszúra nyúlt csata után Klinsmann higgadtan, mosolyogva nyilatkozott. A meccshez pedig jól nyúlt: a csereként beküldött Julian Green az első labdaérintéséből gólt lőtt a 107. percben. "Ő az egyik legnagyobb tehetség, és még mindig fejlődik" - jegyezte meg Klinsmann a Bayern München 19 éves csatáráról. "Van még néhány feljövő fiatal, ami biztató az amerikai foci jövőjére nézve."

"Fenomenális torna volt ez nekünk, túléltük a halálcsoportot Németországgal, Portugáliával és Ghánával, és 120 percen át a legjobbunkat hoztuk Belgium ellen. Ebből a tapasztalatból rengeteg pozitívumot meríthetünk, le a kalappal a csapat előtt" - mondta Klinsmann.