Társoldalunk:

Leomlott egy híd Belo Horizontéban

2014.07.03. 22:10

A brazíliai labdarúgó-világbajnokság egyik elődöntőjének helyszíne a Belo Horizonte-i Estadion Mineiro lesz, a stadion átépítése miatt felépített útszakasz egyik felüljárója csütörtök délután leomlott, és maga alá temetett számos járművet. A mentés ezekben a percekben is folyik, de az már biztos, hogy vannak áldozatok.

Súlyos baleset történt Brazíliában, Belo Horizontéban, ahol egy, a világbajnokság miatt épített elkerülő út felüljárója összedőlt, és ráomlott az alatta haladó járművekre. Különböző források legalább egy, mások két halálos áldozatról számolnak be.

Az egészen biztos, hogy a buszt vezető nő életét vesztette, több sérültet súlyos állapotban szállítottak kórházba. A Brazil GloboNews 19 sérültről tud, a hírügynökségnek egy szemtanú azt mondta, "beleremegett a föld, amikor leomlott a híd. Olyan érzés volt, mint egy földrengés, egy óriási csattanás kísérte a híd leomlását."

A Belo Horizonte-i hídbalesetForrás: AFP/Lincon Zarbietti

Az Estadio Mineiro közelében levő felüljáró csütörtök délután szakadt le, a videón jól látszik, hogy alatta éppen komoly forgalom halad át. Egy másik szemtanú, aki a busz hátsó részében ült, azt mondta, "amikor láttam, hogy leomlik a híd, a legrosszabbtól tartottam. Attól féltem, maga alá temeti az egész buszt" - mondta Renata Soares.

Az egyik brazil tévétársaság helikopterének felvételein úgy néz ki, a leomlott hídelem alá szorult jármű egy iskolabusz, de rengeteg tűzoltó és mentős van a helyszínen, és egyelőre nem számoltak be további áldozatokról.

Az Estadio Mineirao (hivatalos nevén Estadio Governador Magalhaes Pinto) a Maracana mögött a második legnagyobb stadion Brazíliában, a 67 ezres létesítmény megközelítése azonban nehezen megoldható, ezért döntöttek úgy a városi hatóságok, hogy elkerülő utakat építenek. Az egyik ilyen be nem fejezett útszakaszhoz készült a leomlott felüljáró, amit egy meglevő híd mellé húztak fel, de nem készült el időre, így nem vették használatba.