Kiesés lett a belgák impotens játékából

OPTA stat ARG-BEL 1-0, javított
Vágólapra másolva!
A várakozásokhoz képest nem volt egy jó meccs az Argentína-Belgium vb-negyeddöntő, a két csapat összesen háromszor találta el a kaput. A kieséses szakaszban legutóbb az 1990-es vb-döntőben találták el a felek ilyen kevés alkalommal a kaput.
Vágólapra másolva!

A belgák picit jobbak voltak a labdabirtoklásban (54 százalék), és tulajdonképpen az egész meccs során futottak az eredmény után, Higuaín ugyanis már a nyolcadik percben betalált.

Az argentinok kétszer, a belgák egyszer találták el a kaput, igaz, a dél-amerikaiaknak volt még egy kapufájuk is. Messiék a 16-oson kívülről és belülről is ötször-ötször próbálkoztak kapura lövéssel, a belgák hétszer távolról, háromszor közelebbről suhintották rá a labdát.

Forrás: Origo

Ami az általános lövéspontosságban sokkal jobb volt Argentína. Garayék lestaktikája is jól működött, a belgákat hatszor is lesen találta a játékvezető. A többet nyomó belgák több mint kétszer annyi beadással próbálkoztak, mint az argentinok, és majdnem kétszer annyi alkalommal szereltek. Ezen kívül a megnyert fejpárbajokban is jobbak voltak a belgák.

Ez azonban mind mit sem ért, hiszen a több gólt Argentína szerezte.