Társoldalunk:

Nincs brazil, aki akarná, hogy Neymar játsszon

2014.07.07. 16:07

Néhány brazil lap arról írt, hogy Neymart összedrótozhatják a világbajnoki döntőre, ha a brazilok bejutnak. Egy helyi újságíró szerint senki sem akarja, hogy a játékos ekkorát kockáztasson.

Neymar, a brazil fociválogatott első számú sztárja a Kolumbia elleni negyeddöntő hajrájában csigolyatörést szenvedett, a másnapi diagnózis szerint nem játszhat többet a vébén. A brazil Globoesporte azonban vasárnap arról számolt be, hogy a játékos több orvossal is konzultált arról, hogy beinjekciózva játszhasson majd a fináléban, már ha a csapat nélküle (és az eltiltott Thiago Silva nélkül) legyőzi az elődöntőben a németeket.

Az Origo tudósítója a keddi mérkőzés helyszínén, a Belo Horizonte-i Estádio Mineirao Stadion sajtóközpontjában járva megpróbálta megkeresni a Globoesporte valamelyik újságíróját, de csak egy helyi internetes oldal, az Estado de Minas (En.com.br) egyik munkatársát találta. Szerinte nem érdemes ilyen kockázatos húzásokkal próbálkozni.

"Hallottam én is erről, de biztos vagyok benne, hogy nem fognak kockáztatni. A karrierje is rámehet, ha most pályára lép, Felipe (Scolari szövetségi kapitány - a szerk.) pedig nem fogja engedni, és a brazil nép sem engedné. Nem hiszem, hogy van olyan brazil szurkoló, aki azt szeretné, hogy játsszon a döntőben, és esetleg véget érjen a pályafutása" - mondta Ramon, az Estado de Minas sportújságírója.

A brazil szövetség (CBF) is cáfolta, hogy komolyan felvetődött volna Neymar bevetése, mondváb, erre nincs reális esély.