Társoldalunk:

Van Persie kihagyhatja a vb-elődöntőt

2014.07.08. 20:30

Robin van Persie, a holland csapatkapitány játéka kérdéses az Argentína elleni vb-elődöntőn.

Gyomorpanaszokkal küzd Robin van Persie, a hollandok középcsatára, emiatt kedden nem is edzett a válogatottal. A hírt Louis van Gaal szövetségi kapitány is megerősítette. "Úgy láttuk, az a legbölcsebb döntés, ha kihagyja az edzést. Egyelőre korai lenne bármit kijelenteni, még 24 óránk van a sorsdöntő összecsapás előtt" - mondta.

Huntelaar egyszer már nyerőembernek bizonyult a vb-nForrás: Getty Images/2014 Getty Images/Dean Mouhtaropoulos


Van Gaal azt is elmondta a sajtó képviselőinek, hogy nem szeretne nagy kockázatot vállalni az Argentína elleni szerdai vb-elődöntőn, így ha a középcsatár nem lesz százszázalékos állapotban, akkor Klaas-Jan Huntelaar kezd majd a helyén. 

Van Gaal kapitánysága alatt a holland válogatottban senkinek sem volt bérelt helye, a két középcsatár között is folyamatos a versenyhelyzet. 

Kinevezésekor a szövetségi kapitány azonnal közölte Van Persie-vel, hogy nem első számú középcsatáként számol vele, mert amíg nem bizonyít, inkább Klaas-Jan Huntelaart favorizálja. Ennek ellenére Van Persie nagyon profin kezelte a helyzetet.

„Amikor visszautaztam Manchesterbe az első, Van Gaallal megvívott válogatott meccs után, annak ellenére nem voltam elkeseredve, hogy 90 percet ültem a kispadon. Élveztem az edzéseket, Van Gaal nagyon jó benyomást tett rám. Egy hónappal később már helyet kaptam a kezdőcsapatban, nyolc hónappal később pedig már csapatkapitányként vezethetem Hollandiát a világbajnokságon, ami fantasztikus érzés” – nyilatkozta Van Persie a vb kezdete előtt néhány nappal.

Az előzmények tükrében érdekes helyzet állhat elő, ha a hollandok esetleg Huntelaar vezetésével jutnak a vb-döntőbe, aki Mexikó ellen csereként beállva góllal és gólpasszal juttatta tovább a csapatát.