Társoldalunk:

Győzelem az örökkévalóságnak

2014.07.09. 08:47

A nemzetközi sajtó is értetlenül áll a brazilok összeomlása előtt, katasztrófát és történelmi alázást emlegetnek. A németek ujjonganak az elképesztő 7-1-es siker után, míg a brazil O Globo Daniel Alvest emeli ki, aki egyedüliként beszélt arról, hogy ideje változtatnia a selecaónak.

A Bild internetes kiadásának címlapját természetesen a 7-1-es német győzelem uralja: A győzelem az örökkévalóságnak, ez a cím szerepel az oldal tetetjén. Az ellenfélről is megemlékeznek a németek az Így sírnak a brazilok cikkel, és helyet kapott az immáron vb-rekorder Miroslav Klose, akit egyszerűen csak futballistennek neveznek.

A Kicker Joachim Löw kapitány nyilatkozatából idéz a címlapsztorijában, amelynek az a lényege, hogy az utolsó lépés van hátra a csapat számára. 

Klose már 16 vb-gólnál járForrás: Getty Images/2014 Getty Images/Robert Cianflone

A brazi O Globo nyitóképén Daniel Alves vigasztalja a földön ülő Oscart, és a lap megjegyzi, a Barcelona védője az egyetlen, aki elismeri, hogy a válogatottnak a taktika és szervezettség terén is fejlődnie kell. A lap több játékost is idéz, Fred azt nyilatkozta, hogy ez a vereség mély sebeket okozott nekik, Júlio César kapus inkább kapott volna ki 1-0-ra egy nagy potyával, David Luiz pedig azon kesereg, hogy boldogságot szeretett volna okozni a brazil népnek. Természetesen Scolari kapitány sem hiányozhat, akitől azt a mondatot ragatdták ki, hogy nem bánt meg semmit az összeállítással kapcsolatban.

Az olasz Gazzetta dello Sport az ünneplő játékosok képe alá azt írta, a németek megsemmisítették a brazilokat, akiknek történelmi megaláztatásban volt részük. A francia L'Équipe egyetlen szót írt a címlapra: Katasztrófa, a képen pedig az összeomlott David Luiz látszik. Az angol Daily Mail a brazilok pokoli estéjéről ír, és szintén nem felejti el megemlíteni, hogy a vébék legnagyobb alázásának lehettük szemtanúi.