Müller beállított egy vb-rekordot, és két másikat hajszol

thomas müller, thomas muller, németország, vb 2014
Germany's Thomas Müller celebrates after scoring the 1-0 lead by penalty during to the FIFA World Cup 2014 group G preliminary round match between Germany and Portugal at the Arena Fonte Nova Stadium in Salvador da Bahia, Brazil, 16 June 2014. Photo: Andreas Gebert/dpa (RESTRICTIONS APPLY: Editorial Use Only, not used in association with any commercial entity - Images must not be used in any form of alert service or push service of any kind including via mobile alert services, downloads to mobile devices or MMS messaging - Images must appear as still images and must not emulate match action video footage - No alteration is made to, and no text or image is superimposed over, any published image which: (a) intentionally obscures or removes a sponsor identification image; or (b) adds or overlays the commercial identification of any third party which is not officially associated with the FIFA World Cup) EDITORIAL USE ONLY
Vágólapra másolva!
Bár egyelőre Miroslav Klose előtt hajt fejet a futballvilág, amiért 16 góljával megelőzte a vb-góllövőlistán Ronaldót, nem kizárt, hogy Klosét éppen egy honfitársa löki majd le a trónról.
Vágólapra másolva!

Amikor Thomas Müller a brazilok ellen a 11. percben egy szöglet után megszerezte a németek vezető gólját, fellépett a második helyre a mostani vb góllövőlistáján a hatgólos James Rodriguez mögé, egyben beállított egy vb-rekordot.

Müller ugyanis zsinórban a második világbajnokságán ért el legalább öt gólt, és ilyenre korábban csak két játékos volt képes, az egyik éppen Klose volt (2002 és 2006), a másik pedig a perui Teofilo Cubillas (1970, 1978). Müller eddig összesen 12 vb-meccsen szerepelt, és ezeken a 10 gólja mellett 6 gólpasszt is kiosztott, úgyhogy igazán hasznos tagja a német válogatottnak.

Forrás: AFP/Andreas Gebert

Tíz góljával müller olyan neveket ért utol, mint Helmut Rahn (az 1954-es, számunkra máig fájó berni döntő hőse), Gabriel Batistuta (Argentína válogatott gólrekordere), Gary Lineker, Gregorz Lato vagy a már említett Cubillas.

És akik előtte vannak: Jürgen Klinsmann, Kocsis Sándor (aki magasan a legjobb gólátlaggal bír, mert 11 gólját 1954-ben 5 meccsen érte el), Pelé, Just Fontaine, Gerd Müller, Ronaldo és Klose. Mivel a Bayern csatára még csak 24 éves, két vébén még simán szerepelhet, úgyhogy minden esélye megvan, hogy Klosét is megelőzze. Ha pedig a döntőben is betalált, ő lesz a vébék első kétszeres gólkirálya, mert ha két játékos ugyanannyi góllal végez, akkor a több gólpassz rangsorol, Müller pedig ebben veri Rodriguezt.