Hollandia és Argentína is gyáva

Argentína-Hollandia, foci-vb, vébé, Brazília 2014
SAO PAULO, BRAZIL - JULY 09: Lionel Messi, Pablo Zabaleta, Martin Demichelis, Marcos Rojo, Lucas Biglia, Javier Mascherano, Rodrigo Palacio and Ezequiel Garay of Argentina celebrate defeating the Netherlands in a shootout during the 2014 FIFA World Cup Brazil Semi Final match between the Netherlands and Argentina at Arena de Sao Paulo on July 9, 2014 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Ronald Martinez/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A nemzetközi sajtó az argentin kapus, Sergio Romero teljesítményét, illetve a találkozó alacsony színvonalát emelte ki, miután a dél-amerikai csapat 0-0 után tizenegyesekkel legyőzte Hollandiát a brazíliai labdarúgó-világbajnokság szerdai elődöntőjében.
Vágólapra másolva!

Németország

Süddeutsche Zeitung:
"A lehető legnagyobb kontraszt. A brazilok felett aratott szédületes német diadalnak éppen az ellentéte volt az argentinok büntetőpárbajban kivívott továbbjutása az ultradefenzív hollandok ellen. Mindkét csapat nélkülözte a futball lényegét jelentő ötletességet, Messi és társai azonban így is bíznak a vb-címben."

Frankfurter Allgemeine Zeitung:
"Argentína felkérte egy tangóra Németországot. A dél-amerikaiak unalmas 120 perc után, 11-esekkel verték a hollandokat, a meccs hőse a két büntetőt hárító Romero volt. Kínosan sokáig tartott Sao Paulóban, míg eldőlt, hogy a német válogatott kivel találkozik vasárnap."

Bild:
"Egész Brazília velünk van. Sok szerencsét az ezüstéremhez, argentinok! Messiéknek ennyi nem lesz elég Rióban. Míg a németek szenzációs focival varázsolták el a világot, Hollandia és Argentína szörnyű 120 percet produkált. Gála helyett szenvedés volt, minden pillanatban lehetett érezni a kudarctól való félelmet. Az embernek az volt az érzése, hogy egyik csapat sem akart igazán bejutni a döntőbe - hogy ne blamálja magát ott a németek ellen."

Argentína végül tizenegyesekkel verte Hollandiát a vb-döntőbe jutásért Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Ronald Martinez


Anglia

Sun:
"Máris ki lehet írni a kupára, hogy +Németország+. Ha ugyanis az argentinok nem mutatnak drasztikus javulást, akkor csak egy csapat nyerhet a vasárnapi döntőben."

Times:
"Szegény brazil szurkolók már csak abban bízhatnak, hogy a németek megkímélik őket attól a látványtól, hogy az argentinok a magasba emelik a kupát."


Spanyolország

El País:
"Nem Messi vagy Robben lett a legjobb, hanem Mascherano. A döntőbe jutással az argentinok megmentették Latin-Amerika becsületét."

El Mundo:
"Romero megajándékozta Messit egy vb-döntővel. Monacói klubjában csak cserekapus, de a világbajnokságon hős lett."

Marca:
"A legsúlyosabb büntetés Brazíliának: ősi riválisukat kell nézniük a döntőben. Az argentinok minimális rizikót vállalva jutottak tovább, játékukat - akárcsak a hollandokét - a gyávaság jellemezte. A szerdai meccs szánalmas és elődöntőhöz méltatlan volt."


Franciaország

L'Equipe:
"Argentína volt a vb egyik legnagyobb csalódása, de 1986 és 1990 után ismét Németországgal döntőzhet. A dél-amerikaiak unalmas mérkőzésen kapcsolták ki a hollandokat."


Olaszország

Tuttosport:
"Romero a Messi(ás). Argentínáé a Maracana. Az argentinok továbbjutottak, de a németek nyertek. Ha ilyen marad a színvonal, félő, hogy a döntő egy második Belo Horizonte lesz. De a futball tele van meglepetésekkel, még semmi sem dőlt el."

La Repubblica:
"Az argentinok nagy tettet hajtottak végre azzal, hogy - bár mindig csak egy góllal voltak jobbak - bejutottak a döntőbe. De ha nem változtatnak a stílusukon, akkor a németek kényelmesen megnyerik a vb-t."


Svédország

Aftonbladet
"Az argentinok egy félideig sem voltak meggyőzőek a vb-n, mégis ott lesznek a Maracanában. Ha vasárnap is nyernek, akkor nemcsak a vb-trófeát viszik haza, hanem örökre Dél-Amerika királyai lesznek."


Dánia

Berlingske:
"Lionel Messi bevitte társait a döntőbe, ahogy Diego Maradona is tette 24 és 28 évvel ezelőtt. Messi végre közeledhet ahhoz a kategóriához, amelyet Maradona képviselt és a mai napig is képvisel."