Mascherano ánusza bánta a meccsmentő szerelést

Argentína-Hollandia, foci-vb, vébé, Brazília 2014
SAO PAULO, BRAZIL - JULY 09: Arjen Robben of the Netherlands attempts a shot while Javier Mascherano of Argentina blocks during the 2014 FIFA World Cup Brazil Semi Final match between Netherlands and Argentina at Arena de Sao Paulo on July 9, 2014 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Mike Hewitt - FIFA/FIFA via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nem volt olcsó Javier Mascherano briliáns szerelése a holland-argentin utolsó pillanatában: az argentin középpályás a vébé legfurább sérülését szenvedte el a tökéletesen kivitelezett becsúszás közben. 
Vágólapra másolva!

Biztosan sokan emlékeznek olvasóink közül Javier Mascherano elképesztően nagy mentésére a Hollandia-Argentína elődöntő rendes játékidejének utolsó pillanatában. Az egész mérkőzés egyik legszebb jeleneténél Wesley Sneijder készítette le sarokkal a labdát Arjen Robbennek, aki betört a 16-oson belülre, és már éppen lőtt volna, amikor Javier Mascherano tökéletes ütemben elé csúszott, és leszerelte.

A mérkőzést döntően befolyásoló mentésnek megvolt a böjtje, az argentin középpályás (és nem középső védő) a sajtózónában azt nyilatkozta közvetlenül a lefújás után az ESPN Brazilnak, hogy „Nem akarok bárdolatlannak tűnni, de az az igazság, hogy megszakítottam az ánuszomat a becsúszás közben. Nagyon fájt!”

Már nyílik az olló Forrás: FIFA via Getty Images/2014 FIFA/Mike Hewitt - FIFA

Az interjú itt meghallgatható (3:35-nél van az idézett rész, ami után felnyerítenek az újságírók).