Társoldalunk:

Messinek lépni sincs ereje

2014.07.11. 11:38

Az állandó szoros őrizet, a felelősség súlya és a feszített tempó megtette a magáét: édesapja szerint Lionel Messinek lépni sincs ereje. A németek a tenyerüket dörzsölik. 

Lionel Messi a csoportkörben messze kiemelkedett az argentin válogatottból, a hátán cipelte a csapatot a 16 közé, de az egyenes kieséses szakaszban már távolról sem olyan meggyőző, mint a torna első szakaszában.

Ennek nyilván van köze ahhoz is, hogy az ellenfelek (teljesen jogosan) elsősorban benne látták a veszélyforrást, és gyakran ketten őrizték, de a játékos édesapja, Jorge Messi szerint más gond is van. „Lionel teljesen kimerült, lépni is alig van ereje. Úgy érzi, a lábai egyenként 100 kilósak.”

Argentína az egyenes kieséses szakaszban lejátszott három meccséből kétszer is 120 percet volt kénytelen a pályán tölteni (nem beszélve a hollandok elleni büntetőpárbajról), nem csoda, hogy a kulcsjátékosok ki vannak facsarva. Messi Svájc ellen még adott egy meccsdöntő gólpasszt, de sem Belgium, sem Hollandia ellen nem villogott, ami meg is látszott Argentína teljesítményén.

Az állandó szoros őrizet megtette hatásátForrás: Getty Images/2014 Getty Images/Ronald Martinez

A németek korábban már jelezték, egyáltalán nem bánják, hogy Argentínával találkoznak a döntőben. A német edzőbázisról olyan hírek szivárognak ki, hogy a stáb megalkotta a Messi megállításához szükséges stratégiát, de a csapat segédedzője, Hansi Flick a taktikát firtató kérdésre csak annyit válaszolt, „természetesen nem áruljuk el.”