Társoldalunk:

Már meg is van Scolari utódja

2014.07.11. 08:32

A németek elleni történelmi vereség után egyébként sem volt valószínű, hogy Luiz Felipe Scolari megtarthatja posztját a brazil válogatott élén, de sajtóhírek szerint fújni sem lesz ideje egyet a vébé után, mert a kisdöntőt követően azonnal felállítják. Már az utódjára is van tippje a brazil sportsajtónak. 

Brazil sajtóértesülések szerint a harmadik helyért lejátszott mérkőzés megvívása után a brazil szövetség azonnal felmenti a posztjáról Luiz Felipe Scolarit. A szövetségi kapitány vállalta a felelősséget a Németország elleni, történelmi vereség után, és úgy néz ki, a szövetség már meg is találta a megfelelő helyettest.

Bár sokan úgy vélik, külföldi kapitányt kellene szerződtetni, a posztra az a Leonardo „Tite” Bacchi a legesélyesebb, akit sokan már Mano Menezes leváltásakor is szívesen láttak volna a válogatott élén. A brazil szakembernek remek a pedigréje, a Corinthiansszal bajnokságot, Libertadores-kupát és Recopa Sudamericanát nyert, sőt 2012-ben a Klubvilágbajnoki címet is elhódította.

Annyi bizonyForrás: AFP/Pedro Ugarte

A döntést a brazil szövetség elnöke, José Maria Marin és az alelnök, Marco Polo Del Nero fogják meghozni. Bár a döntésért a mindenkori elnök a felelős, ezúttal Del Nerónak is komoly beleszólása lesz a kérdésbe, hiszen 2015-től ő veszi majd át Marin posztját.