Társoldalunk:

Neymar az argentinoknak szurkol

2014.07.11. 07:52

A brazilok sérült csillaga sajtótájékoztatón mondta el, hogy Argentínának fog szurkolni a vébédöntőben, de az argentin táborban nem mindenki örül Neymar támogatásának. 

„Mindig mondtam, hogy azt szeretném, ha Argentína bejutna a döntőbe, mert arra számítottam, hogy Brazília jut be a másik ágról, de sajnos nem így történt – mondta Neymar a sajtónak. „Ettől függetlenül örülök, hogy nekik sikerült, és Argentínának fogok szurkolni a döntőben, mert két csapattársam is az ő válogatottjukat erősíti.”

A két nép viszonyát tekintve elég meglepő Neymartól, hogy nemcsak az argentinoknak fog szorítani a döntőben, de ezt nyilvánosságra is hozzá. Talán van köze a brazil sztár szimpátiájának a németek metszően kegyetlen bánásmódjához, ahogy az elődöntőben kivégezték a házigazdát.

Az már sokkal jellemzőbb, ahogy az argentin Maxi Rodriguez fogadta Neymar szavait. „Számomra tökéletesen közömbös, mit szeretne Neymar a világbajnoki döntőben. Csak az érdekel, mit gondolnak az emberek otthon, a kívülállók véleményére semmit nem adok – fortyant fel az argentin középpályás.

A sérült sztárt csapattársai sem felejtették elForrás: Getty Images/2014 Getty Images/Jamie Mcdonald

Neymar egyébként sem drukkolt Maxinak, hiszen hozzátette, nem országa legnagyobb riválisának, hanem egy jó barátjának szurkol. „Csaknem mindent megnyert már, és megérdemli, hogy világbajnoknak is mondhassa magát. Csapattársamnak és barátomnak tartom Messit, neki fogok szurkolni a döntőben.”