Társoldalunk:

Lezárhatjuk a Vlaar-büntető vitáját

2014.07.11. 12:06

Tulajdonképpen nem nagy truváj, de gyorsan cáfoljuk meg azokat a szárnyra kapott híreszteléseket, hogy Ron Vlaar büntetője a tébolyultan ünneplő Sergio Romero mögött begurult volna az argentin kapuba. Nem gurult be, és hiába is gurult volna be. 

Komolynak nem igazán nevezhető vita indult meg arról, vajon korán ünnepelt-e Sergio Romero kapus a Hollandia elleni büntetőpárbaj első körében, miután kivédte Ron Vlaar büntetőjét. A visszajátszásokból ugyanis nem volt egyértelmű, hogy a védést bemutató kapuson felpörgő labda nem gurult-e be aztán a kapuba, de a vita már több szempontból is érvényét vesztette.

Az első felvételeken még valóban csak annyi látszik, hogy a labda gellert kapva elindul a gólvonal felé (sőt, még az is látszik, hogy Vlaar is tesz egy tétova mozdulatot, hogy megreklamálja az esetet, de aztán rájön ő is, hogy hiába), de mostanra tele van az internet cáfolatokkal.

Először is valószínűnek látszik, hogy Vlaar beleért a kapusról visszapattanó labdába, ami szabálytalan, tehát innentől kezdve teljesen mindegy, átgurult-e a labda végül a gólvonalon. Másodszor mostanra az is egyértelművé vált, hogy nem gurult át.