Rióban még egy német álom teljesül

Günter Netzer, Monica Lierhaus, foci
GERMANY, Berlin : Former German TV presenter Monica Lierhaus is welcomed on stage by German football legend Guenter Netzer during the awardings of the Goldene Kamera 2011 (golden camera media prize) of the Axel Springer Verlag publishing house on February 5, 2010 in Berlin. AFP PHOTO POOL TOBIAS SCHWARZ
Vágólapra másolva!
Négy éve Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya meglátogatta az agyvérzésből lábadozó sportriportert, Monica Lierhaust, és azt ígérte neki, a brazíliai vb-döntő után Rióban interjút ad neki. Vasárnap este teljesülhet az álom.
Vágólapra másolva!

Vasárnap este ismét találkozni fog egymással az egyik legismertebb német sportújságíró, Monica Lierhaus és Joachim Löw. Ha Németország világbajnok lesz, akkor Lierhaus álma valóra válik, hiszen interjút készíthet a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával. Hogy ez miért olyan különleges?

A sportriporter 2009-ben agyvérzést kapott, négy hónapig kómában volt, újra kellett tanulnia járni és beszélni. De nagy akarattal visszatért, és ismét dolgozik.

Günter Netzer és Monica Lierhaus Forrás: AFP/Tobias Schwarz

"Volt egy óriási nagy célom, hogy újságíróként ott lehessek a brazíliai világbajnokság döntőjében" - írta a Tagesspiegel című újságban. "2010-ben, amikor nem voltam jó állapotban, óriási meglepetés ért, mert Löw meglátogatott. Bár egy centet sem adtam volna a felépülésemre, ő biztatott, és azt mondta, ha újságíróként ott leszek a 2014-es vb-döntőben, akkor július 13-án, Rióban ad nekem egy interjút. Szóval ugyanaz volt a célunk."

Lierhaus azt mondta, az elmúlt négy évben sokat kellett tennie azért, hogy elérje azt, amit most a válogatott négy hét alatt. "A csapat óriási fegyelemmel, abszolút akarattal, igazi csapatként küzdött, én pedig a családom segítségével, és sok szerencsével jutottam el idáig. Kérek mindenkit, hogy szurkoljon a csapatnak, és akkor Németország világbajnok lesz."