Götze, te futballisten!

németország világbajnok, bild
Vágólapra másolva!
Örömmámorban úszik Németország, az internetes német lapok egymást próbálják felülmúlni a szuperlatívuszok tekintetében az Argentína ellen 1-0-ra megnyert vb-döntő ünneplése során. A hős természetesen Joachim Löw, aki hozzásegítette a a válogatottat a negyedik világbajnoki címhez, illetve Mario Götze, az összecsapás egyetlen góljának szerzője.
Vágólapra másolva!

"Köszönjük Götze, a német válogatott negyedszer világbajnok" - írja a Kicker, a lap tudósításában kiemeli, hogy Löw kapitány bekerült véglegesen a német futballtörténelembe, a negyedik világbajnoki arany pedig azt jelenti, hogy a válogatott mezére felkerülhet az ezt jelképező negyedik csillagocska is.

Drámai győzelem Argentína ellen: Németország világbajnok! - hozza címében a Spiegel, míg a Welt osztályozta is a játékosokat, a lap szerint csak Jerome Boateng, Bastian Schweinsteiger, André Schürrle és Mario Götze lógott ki a csapatból, felfelé, ők kaptak a legjobb, egyes osztályzatot.

németország világbajnok, bild Forrás: Bild.de

"Götze, te futballisten! Mi vagyunk a világbajnokok" - harsogja a Bild. "Köszönjök Jogi, köszönjük srácok! Végtelenül boldoggá tettetek bennünket" - írja a bulvárlap, kiemelve, hogy 1954, 1974 és 1990 után negyedszer is vb-aranyat nyert a válogatott.