Társoldalunk:

Neuer: Öt hétig ünnepelni fogunk

2014.07.14. 00:34

A vb-győzelem után öthetes ünneplést helyezett kilátásba Manuel Neuer, a német labdarúgó-válogatott kapusa, aki szerint a kiváló csapatszellem volt az alapja az aranyéremnek. Philipp Lahm szerint felszántották a pályát, az argentin Javier Mascherano viszont óriási fájdalomról és ürességről nyilatkozott.

"A kiváló csapatszellemnek köszönhetően lettünk világbajnokok, hihetetlen kohéziót alkottunk" - nyilatkozta a világbajnokság legjobb kapusának választott Manuel Neuer. "Hihetetlen, amit véghez vittünk, egész Németország világbajnok. Az egész csapat csodálatos volt. Most ünnepelni fogunk... legalább öt hétig."

"Hihetetlen és elmondhatatlan, amit érzek" - idézte a Bild a csapatkapitányt, Philipp Lahmot. "A világbajnokság legjobb csapataként jártuk a magunk útját, mérkőzésről mérkőzésre jobbak voltunk, és felszántottuk a pályát. Az első világbajnokság, amire emlékszem, az 1990-es volt, amikor utoljára nyertünk vb-aranyat. Most a részese lettem a sikernek, ez a cím volt mindig is az álmom."

Neuer: Hihetetlen, amit véghez vittünkForrás: AFP/Fabrice Coffrini

"Ez egy történelmi nap Németország számára" - nyilatkozta Rainer Koch, a német szövetség alelnöke a Kickernek. "Ez az aranyérem a csapatszellem, a taktikai fegyelem, és a játékosok diadala, de egyben az egész német futball sikere is. Első európai csapatként nyertünk Dél-Amerikában vébét, 7-1-re vertük az elődöntőben Brazíliát, Miroslav Klose pedig a vb-történelem új gólrekordere lett."

Az argentinok középpályása, Javier Mascherano azt mondta a Marcának, életre szóló fájdalmat szerzett a válogatott azzal, hogy nem sikerült, megnyernie a mérkőzést.

"Sajnos ez a fájdalom el fog bennünket kísérni, hiszen a kezünkben volt a lehetőség. Nehéz megmagyarázni a történteket, mindent megtettünk a győzelemért, és óriási gólszerzési esélyeink voltak. A fájdalom óriási, mert szerettük volna visszavinni Argentínába a vb-serleget. Ürességet érzek, és sajnálom azokat az embereket, akik miattunk eljöttek ide, vagy otthon szurkoltak értünk. Büszke vagyok, hogy ebben a csapatban futballozhatok."

Az argentin szövetségi kapitány, Alejandro Sabella szomorú a vereség miatt, de nagyon büszke a játékosaira. "Szomorú vagyok, hiszen nem tudtuk megnyerni a legfontosabb mérkőzést, de egyben büszke is vagyok a csapatra, amely lehetővé tette, hogy egy ilyen döntő részese lehessek. Gratulálok a játékosaimnak."