Társoldalunk:

Ha ott akar lenni a vb-n, akkor a FIFA sem akadály Ibrahimovicnak

2018.04.09. 18:17

Zlatan Ibrahimovic úgy véli, csak rajta múlik, hogy visszatér-e a svéd labdarúgó-válogatottba, és ott lesz-e a nyári, oroszországi világbajnokságon.

A FIFA nem tarthat vissza. Ha ott akarok lenni, akkor ott is leszek. Ugyanúgy, mint a válogatottban" - mondta az Eurosportnak adott interjúban a sztárcsatár.

Ibrahimovic résztulajdonosa egy fogadóirodának, és a nemzetközi szövetség (FIFA) etikai kódexe alapján ez szabálytalan. A játékosoknak nem lehet részesedésük sportfogadást kínáló cégben, illetve semmilyen formában nem vehetnek részt fogadásban.

A svéd Aftonbladet című lap szerint ugyanakkor már kész a terv arra az esetre, ha a válogatottságot amúgy már lemondó támadó mégis bekerülne a svédek vb-keretébe. Ebben az esetben a Bethard nevű fogadóiroda egyik többségi tulajdonosa megvásárolná a futballista részesedését.

Zlatan Ibrahimovic úgy véli, csak rajta múlik, hogy visszatér-e a svéd labdarúgó-válogatottbaForrás: AFP/JONATHAN NACKSTRAND/Jonathan Nackstrand

Az interjúból kiderült: Ibrahimovic meg van győződve arról, hogy ez a probléma nem állíthatja meg őt.

Ha játszani akarok, akkor játszani is fogok. Ez nem a FIFA döntése, egyedül az a kérdés, én mit akarok" - fogalmazott az öntörvényű játékos.

Ibrahimovic, aki a tavalyi évet sérülés miatt szinte teljesen kihagyta, két hete igazolt a Manchester Unitedtől az észak-amerikai bajnokságban szereplő Los Angeles Galaxy-hez. A válogatottságot a 2016-os Európa-bajnokság után mondta le, de az utóbbi hetekben többször is felmerült, hogy visszatér. Janne Andersson szövetségi kapitány ugyanakkor kijelentette: nincs kapcsolatban Ibrahimoviccsal.