Társoldalunk:

Négy éve jobb volt, mint Messi, most otthonról szorít a vb-győzelemért

2018.05.20. 12:48

A napokban Joachim Löw szövetségi kapitány kihirdette a német válogatott bő keretét a világbajnokságra, amelyből azonban - némileg meglepetésre - kimaradt a 2014-es döntőben győztes gólt szerző Mario Götze.

A Dortmund 25 éves középpályása nem futott jó idényt, mindössze 19 bajnokin volt kezdő, és összesen két gólt szerzett. De ő volt az is, aki négy évvel ezelőtt eldöntötte az argentinok elleni vb-döntőt. Götze a 88. percben váltotta Klosét, a beállása előtti pillanatokban Löw azt suttogta a fülébe, hogy "mutasd meg, hogy jobb vagy, mint Messi". Megmutatta: a 113. percben ő lőtte a győztes gólt.

Götze nyerte meg a vb-t a németeknekForrás: AFP/Gabriel Bouys

A kerethirdetést csalódottan kommentálta közösségi oldalán, de ennek ellenére nem haragszik Löwre, és szorít azért, hogy a németek megvédjék címüket. "Természetesen szomorú vagyok, hogy nem lehetek ott a vb-n. De mindent meg fogok tenni azért, hogy visszakerüljek a válogatottba. Mindent jót kívánok a srácoknak, az edzőknek és a stábtagoknak. Keresztbe tett ujakkal szorítok, hogy újra világbajnokok legyenek."