Társoldalunk:

Messi elcserélné a Barcelona bajnoki címét a vb-trófeára

2018.05.28. 11:16

A Barcelonával megnyerte a bajnoki címet és a kupát is, de Lionel Messi nyáron végre Argentínával is a csúcsra érne.

A dél-amerikai válogatott csapatkapitánya, Lionel Messi a világbajnokság előtt elmondta, elcserélne egy bajnoki címet egy válogatott trófeára. Messi talán azt sem tudja, hány címet nyert a Barcelonával, de az argentin felnőtt válogatottal egyelőre semmit nem nyert.

Argentina's national football team forward Lionel Messi gestures during a training session at Tomas Duco stadium, in Buenos Aires on May 27, 2018. The Argentinian team is training ahead of a friendly match against Haiti to be held on May 29 at "La Bombonera" stadium in Buenos Aires, before departing to Barcelona, to prepare for the upcoming FIFA World Cup 2018 in Russia. / AFP PHOTO / ALEJANDRO PAGNIForrás: AFP/Alejandro Pagni

A 30 éves játékos 2014-ben világbajnoki döntőben szerepelt, majd két Copa America-döntőt is bukott.„Elcserélném a Barcelona egyik bajnoki címét a vb-trófeára" – mondta Messi az El Trece tévécsatornának Argentínában. – Nagyon különleges lenne nyerni valamit a nemzeti csapattal. Nagyon bízom a csapatban, jól dolgozunk, terhelhető, tapasztalt játékosaink vannak. Nem úgy megyünk Oroszországba, hogy mi vagyunk a legjobbak és világbajnokok leszünk, mert nem ez a realitás. Izland már megmutatta az erejét, a horvátoknak majdnem spanyol-szintű középpályájuk van, Nigéria ellen pedig mindig szenvedünk. Nincs könnyű csoportunk" – tette hozzá Messi.

Argentína június 16-án, Izland ellen kezdi a világbajnokságot. A kétszeres tornagyőztes Argenítna legutóbb 1986-ban nyert világbajnokságot. Messi szerint Brazília, Spanyolország és Németország után következik az erősorrendben az argentin csapat.