Társoldalunk:

Változhat az ausztrálok vb-kerete

2018.05.28. 12:12

Jamie Maclaren csatlakozott az oroszországi világbajnokságra készülő ausztrál labdarúgó-válogatotthoz, amely Törökországban edzőtáborozik.

A csapat holland szövetségi kapitánya, Bert van Marwijk azt mondta, hogy Tomi Juric nem teljesen egészséges - a támadónak térdproblémái vannak -, és csak remélni tudják, hogy a héten játékra alkalmas állapotba kerül. A szakember közölte: Juric kérdőjelessé vált fizikai állapota miatt Maclaren lehetőséget kap a bizonyításra, mielőtt június 4-ig le kell adnia a végleges, 23 fős vb-keretet.

Jamie Maclaren a Konföderációs Kupán szerepelt az ausztrál csapatbanForrás: Sputnik/Vladimir Pesnya

A 24 éves Maclaren a német Darmstadt támadója, az elmúlt szezonban kölcsönadták a skót

Hiberniannak. Eddig öt alkalommal szerepelt a nemzeti együttesben, a szövetségi kapitány a 32-es, bő keretben még számításba vette, de a 26 főre szűkítettből már kihagyta.

A 26 éves Juric az FC Luzern játékosa, biztos kezdőembernek számít a válogatottban, amelyben eddig 34 alkalommal lépett pályára.

Az ausztrálok pénteken a cseh együttessel, jövő szombaton a magyar válogatottal játszanak felkészülési mérkőzést, a június 14-én kezdődő vb csoportkörében Dániával, Franciaországgal és Peruval találkoznak.