Löw bekeményített: se szex, se közösségi média a focivébé alatt

World Cup 2018 - training camp of the German team Sports soccer WORLD CUP national team FOOTBALL TRAINING, Joachim Löw, német válogatott
Csak rám figyeljetek. Löw kizárt minden elterelő tényezőt
Vágólapra másolva!
A német fociválogatott játékosai kemény hetek elé néznek, ugyanis a szövetségi kapitány, Joachim Löw szigorú szabályokat vezetett be az oroszországi világbajnokság idejére. Tiltott lesz a labdarúgók számára a szex, illetve egyeseknek a közösségi média használata is.
Vágólapra másolva!

A címvédő válogatott játékosai számára a világbajnokság ideje alatt tilos lesz a szex, illetve a közösségi média használata is. Ráadásul az edzőtáborban a focisták csak

külön engedéllyel találkozhatnak feleségeikkel, barátnőikkel, illetve a gyerekeikkel is.

Igaz, a Mirror információja szerint utóbbi, azaz a közösségi média megvonása csak Leroy Sanét, Thomas Müllert, Mesut Özilt és Marcus Reust érinti.

Csak rám figyeljetek. Löw kizárt minden elterelő tényezőt Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Christian Charisius

Löw szerint ezek a döntések segítenek a csapatot egységesebbé tenni, illetve egyes játékosoknak kicsit visszavenni az egójából. Ahogy fogalmazott:

„A csapat fontosabb, mint egyesek egója.”

A nagy szigorban meglepő lehet, hogy egy területen engedékenyebb a szövetségi kapitány. Löw az alkoholfogyasztás ugyanis engedi az edzőtáborban, persze csak mértékkel.

A Bayern München válogatott védője, Mats Hummels szerint egyébként kiváló hangulatban készülnek a vb-re.

A világbajnokság csoportkörében a Koreai Köztársasággal, Mexikóval és Svédországgal találkozik a Nationalelf. A címvédők előbb szombaton Klagenfurtban az osztrákokkal, majd jövő pénteken a szintén vb-résztvevő szaúdiakkal mérkőznek Leverkusenben.