Felnőhet Platinihez és Zidane-hoz a franciák legújabb sztárja?

Platini Mbappé Zidane
Vágólapra másolva!
Még csak tizenkilenc éves, de máris hatalmas nyomás nehezedik Kylian Mbappéra élete első futball-világbajnokságán. A PSG francia válogatott támadója megkapta az ikonikus 10-es számú mezt az oroszországi tornára, ami kimondatlanul is azt jelenti, hogy elsősorban tőle várják A Kékek mennybe menetelét.
Vágólapra másolva!

Véletlennek semmiképp sem mondanánk, hogy az 1998-as születésű csillag a francia válogatott egyik legnagyobb reménysége. 2017-ben egy évre kölcsönbe szerződött a Paris Saint Germainhez a Monacótól, 2018 nyarán pedig végleg megveszi a játékjogát a PSG, bónuszokkal együtt nagyjából 180 millió euróért.

Ezzel ő lesz a világ második legdrágább igazolása, éppen párizsi csapattársa, Neymar mögött.

Ha pedig ennyit ér, akkor tud is valamit, ezzel pedig a franciák szövetségi kapitánya, Didier Deschamps is tökéletesen tisztában van, másképp nem lenne a keret tagja a fiatal tehetség.

Platini, Mbappé, Zidane - és ami összeköti őket: a 10-es mez a francia válogatottban Forrás: Origo

Mbappé karrierje elején a 20-as és a 12-es számú mezt viselte a válogatottban, csakúgy, mint annak idején Thierry Henry. Majd márciusban átvehette az elismeréssel felérő 10-es mezt. Ezzel

olyan francia legendák nyomdokába lépett, mint Michel Platini, Zinedine Zidane és Karim Benzema, korábban ők vehették fel a 10-es számozású dresszt.

A legnagyobbak mellett Sidney Govou, Dimitri Payet, André Pierre-Gignac és Alexandre Lacazette is belebújhatott egyszer vagy többször a nagy becsben tartott ruhadarabba, de nem igazán tudtak felnőni a feladathoz, így most Mbappén a sor. Igaz, márciusi bemutatkozása a 10-es számmal a hátán nem volt túl szerencsés:

A bajnoki címet a PSG-vel már behúzta idén a fiatal francia, szép ívet adna a karrierjének, ha élete első futball-világbajnokságáról máris éremmel térhetne haza. Június közepén kezdheti is az ide vezető munkát. Hogy elbír-e a teherrel, vagy összeroppan alatta, meglátjuk. Az viszont biztos, hogy a francia szurkolók mellett a szakma is sokat vár a kölyöknek is becézett támadótól, mi pedig megígérjük, hogy a vb után visszatérünk a témára, és megnézzük, a franciák idei legnagyobb reménysége meg tudott-e felelni az elvárásoknak.

A francia keret hivatalos számkiosztása: