Mégis utazhat a vb-re a kokainnal megbukó egykori Bayern-sztár

fbl Horizontal
Paolo Guerrero, a perui labdarúgó-válogatott csapatkapitánya
Vágólapra másolva!
Paolo Guerrero, a perui labdarúgó-válogatott csapatkapitánya mégis részt vehet az oroszországi világbajnokságon, mivel egy svájci bíróság átmenetileg felfüggesztette a doppingvétség miatt rá kiszabott büntetést.
Vágólapra másolva!

A testület csütörtöki közlése szerint a 34 éves támadó eltiltását amiatt függesztették fel, mert "rengeteg hátrány érné amiatt, ha nem léphetne pályára a vb-n", miután mind a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), mind a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) annak ellenére marasztalta el, hogy megállapította: nem szándékosan követett el doppingvétséget.

Guerrero szervezetében múlt októberben, az Argentína elleni világbajnoki selejtező után találtak kokainszármazékot.

Az eset miatt a FIFA először egy évre függesztette fel a játékjogát, de később megfelezte a büntetést, amely így május 3-án lejárt.

Paolo Guerrero, a perui labdarúgó-válogatott csapatkapitánya Forrás: AFP/Ernesto Benavides

Ezt követően a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) súlyosbításért, míg a 84-szeres válogatott játékos felmentésért fellebbezett a CAS-nál. Ügyvédei azzal érveltek, hogy Guerrero véletlenül szennyezett teát fogyasztott, másrészt a stimuláns nem volt teljesítménynövelő hatású.

A CAS május közepén 14 hónapra súlyosbította a csatár eltiltását, így januárig nem futballozhatott volna.

Múlt kedden a perui labdarúgó-válogatott világbajnoki csoportellenfeleinek (Franciaország, Dánia, Ausztrália) csapatkapitányai nyílt levélben szólították fel a FIFA-t, találja meg a módját, hogy az eltiltott játékos pályára léphessen az oroszországi tornán.