Társoldalunk:

Két légiós maradt a házigazda orosz fociválogatott vb-keretében

2018.06.03. 21:01

Sztanyiszlav Csercseszov szövetségi kapitány kijelölte a házigazda orosz labdarúgó-válogatott 23 fős, világbajnokságon résztvevő keretét, amelyben mindössze két légiós szerepel.

Az orosz szakember a külföldön játszó kerettagok közül végül csak kettőt, a kapust Vlagyimir Gabulovot (Club Brugge) és a középpályás Gyenyisz Cserisevet (Villarreal) nevezte a tornára.

Az oroszok is kihirdették a végleges vb-keretetForrás: AFP/Pedro Ugarte

A csapat kapitánya, a kapus Igor Akinfejev egyike annak a négy játékosnak - Gabulov, Szergej Ignasevics és Jurij Zsirkov mellett -, akik már a 2008-as Európa-bajnokságon elődöntős csapatban is szerepet kaptak.

A vb-házigazdák legutóbbi hat felkészülési mérkőzésük közül egyet sem tudtak megnyerni, miközben kikaptak az osztrákoktól, a franciáktól, a braziloktól és az argentinoktól is.

Az oroszok az A csoportban Szaúd-Arábia együttesével kezdenek - ez lesz a vb június 14-i nyitómérkőzése -, majd Egyiptommal és Uruguayjal játszanak.

Az oroszok 23-as vb-kerete:
Kapusok: Igor Akinfejev (CSZKA Moszkva), Vlagyimir Gabulov (Club Brugge, belga), Andrej Lunev (Zenit)
Védők: Vlagyimir Granat (Rubin Kazany), Szergej Ignasevics (CSZKA Moszkva), Fjodor Kudrjasov (Rubin Kazany), Ilja Kutepov (Szpartak Moszkva), Andrej Szemjonov (Amat Groznij), Igor Smolnyikov (Zenit), Mario Fernandes (CSZKA Moszkva)
Középpályások: Jurij Gazinszkij (FK Krasznodar), Alekszandr Golovin (CSZKA Moszkva), Alan Dzagojev (CSZKA Moszkva), Alekszandr Erohin (Zenit), Daler Kuzjajev (Zenit), Jurij Zsirkov (Zenit), Roman Zobnyin (Szpartak Moszkva), Anton Mirancsuk (Lokomotiv Moszkva), Alekszandr Szamedov (Szpartak Moszkva), Gyenyisz Cserisev (Villarreal, spanyol)
Támadók: Artyom Dzjuba (Arsenal Tula), Alekszej Mirancsuk (Lokomotiv Moszkva), Fjodor Szmolov (FK Krasznodar)