Társoldalunk:

Az orosz rendőrség lojális magatartást ígér a focivébén

2018.06.06. 17:09

Az orosz rendőrség kész lesz szemet hunyni a szurkolók apró kihágásai fölött, de a súlyos szabálysértésekkel szemben keményen fel fog lépni a labdarúgó-világbajnokság idején - jelentette ki Anton Guszev rendőr vezérőrnagy, az orosz belügyminisztérium nemzetközi és sport-tömegrendezvények biztosításáért felelős osztálya vezetőjének első helyettese.

Közölte, hogy a kockázatos kategóriába sorolt mérkőzéseken - ezek között említette meg a házigazdák utolsó csoportmeccsét, a június 25-i szamarai orosz-uruguayi találkozót is - különleges biztonsági intézkedéseket léptetnek életbe. Mint mondta, az összecsapások potenciális helyszíneit biztosítani fogja a rendőrség.

Lojális lesz a szurkolókkal az orosz rendőrségForrás: AFP/Leon Neal

Guszev szerint az orosz belügyminisztérium mintegy félszáz ország szakszolgálataival működik együtt a világbajnokság biztosítása érdekében. A mérkőzések helyszínein 35 ország biztonsági szerveinek mintegy 100 képviselője lesz jelen, köztük hat brit rendőr is.

A tábornok elmondta, hogy a taxisokat a rendőrség és a közlekedési tárca folyamatosan ellenőrzi és a viteldíjat túlszámlázó fuvarozók ellen büntetőeljárást fognak indítani.

A vb jövő csütörtökön kezdődik és július 15-ig tart.