Könnyedén verték a belgák a Szalah nélküli Egyiptomot

BELGASOCCER VOETBAL FOOT FOOTBALL RODE DUIVELS DIABLES ROUGES EG
Belgium's Adnan Januzaj celebrates after winning a friendly game between Belgium national team, The Red Devils and Egyptian national soccer team, Wednesday 06 June 2018, in Brussels. Both teams prepare the upcoming FIFA World Cup 2018 in Russia. BELGA PHOTO BRUNO FAHY
Vágólapra másolva!
A világbajnokság egyik esélyeseként számon tartott belga válogatott felkészülési mérkőzésen Brüsszelben 3-0-ra legyőzte a sérült Mohamed Szalah nélkül felálló, szintén vb-résztvevő Egyiptomot.
Vágólapra másolva!

A hazaiak az első félidő közepén tíz percen belül lőttek két gólt. Előbb Romelu Lukakuk startolt rá szemfülesen az afrikai csapat 45 éves kapusáról, El Hadariról kipattanó labdára a 27. percben.

A 38. percben Yannick Carrasco nyert meg egy párharcot az alapvonal közelében, a visszagurított labdára Eden Hazard érkezett remek ütemben, és tizenegy méterről a kapuba bombázott.

A végeredményt Maroune Fellaini állította be a 90+2. percben.

Az egyiptomi válogatott a jövő csütörtökön kezdődő tornán az uruguayi, a házigazda orosz és a szaúdi együttessel találkozik az A csoportban. A belgák ellenfelei Panama, Tunézia és Anglia lesznek a G jelű négyesben.

Eredmények, felkészülési mérkőzés:
Belgium-Egyiptom 3-0 (2-0)
Norvégia-Panama 1-0 (1-0)
Csehország-Nigéria 1-0 (1-0)