A németek egyharmada, a spanyolok fele hisz a vb-sikerben

Spanyolország, Németország, labdarúgás
Toni Kroos és David Silva is világbajnoki címért száll harcba
Vágólapra másolva!
A németek egyharmada hisz benne, hogy labdarúgó-válogatottjuk megvédi címét a csütörtökön kezdődő oroszországi világbajnokságon, míg a spanyolok 50 százaléka gondolja úgy, hogy válogatottjuk megnyeri a viadalt.
Vágólapra másolva!

A pénteken nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatás alapján a spanyolok a németeket várják ellenfélnek a döntőben, az ő végső diadalukra a válaszadók negyede tippelt. A vb-címre leginkább esélyesek további sorrendje: Brazília, Argentína, Franciaország.

A felmérést végző cég nemcsak a spanyolokat kérdezte meg, hanem 26 országban végzett közvélemény-kutatást. Világszinten a németek a favoritok 23 százalékkal, második a brazil csapat 21, míg harmadik a spanyol 11, negyedik a Lionel Messi vezette argentin 8 százalékkal.

A spanyolok felfokozott várakozását az is jelzi, hogy közel 90 százalékuk fogja követni a meccseket.

Toni Kroos és David Silva is világbajnoki címért száll harcba Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Elmar Kremser/Sven Simon

A németek 34 százaléka gondolja úgy, hogy Joachim Löw tanítványai megismétlik négy évvel ezelőtti sikerüket. A megkérdezettek 54 százaléka szerint nem védi meg címét a Nationalelf, ugyanakkor a válaszadók egynegyede gondolja csak úgy, hogy a gárda nem jut döntőbe.

Mindössze öt százalék a pesszimisták aránya, akik szerint a válogatott nem éli túl a csoportkört, vagy a nyolcaddöntőt, míg húsz százalék szerint a negyeddöntő jelenti majd a végállomást a címvédőnek.

Négy évvel ezelőtt, a brazíliai torna előtt a németek 22 százaléka bízott a világbajnoki diadalban, amelyet Mario Götze hosszabbításban szerzett gólja jelentett az argentinok elleni fináléban.